Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

У Харкові запалили свічки у пам'ять про жертв Голодоморів

25.11.2023 15:57
Фото: пресслужба ХОВА
Фото: пресслужба ХОВА

Церемонія відбулася на території Меморіального комплексу пам’яті жертв Голодомору, що неподалік Харкова.

 

У 90-ті роковини Голодомору учасники меморіальних заходів поклали квіти до монумента жертв, запалили свічки пам'яті та вшанували загиблих хвилиною мовчання, повідомляє «Слобідський край».

– Голодомор – ще один тяжкий злочин росіян проти українського народу. Не можемо забути про ті звірства, що чинить окупант від початку повномасштабного вторгнення, та пам’ятаємо про тих українців, яких закатували голодом вороги, – зазначив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Голодомор здійснили керівництво ВКП(б) та уряд СРСР у 1932–1933 роках шляхом організації штучного масового голоду, що спричинив загибель мільйонів українців у сільській місцевості.

«Українці вдруге вшановують пам’ять жертв сталінського геноциду в умовах повномасштабної війни, розв’язаною московитами. У 1932-1933 роках комуністичний тоталітарний режим вчинив злочин геноциду проти Українського народу. Сьогодні прямий спадкоємець сталіністів – рашистський режим, також прагне знищити українську націю», – сказано в повідомленні ГУ Нацполіції у Харківській області.

Правоохоронці закликали усіх о 16:00 запалити свічки в пам’ять про загиблих та схилити голови у загальнонаціональній хвилині мовчання.

Кожної четвертої суботи листопада українці вшановують жертв Голодомору 1932–1933 років. Цьогоріч ця дата припадає на 25 листопада.

Автор:
Олег Артаєв

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися