Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Сповіщення «Повітряна тривога» у телефоні звучить по-іншому: що змінилося

29.02.2024 16:51
Повітряна тривога / скрін застосунку
Повітряна тривога / скрін застосунку

У застосунку «Повітряна тривога», який сповіщає українців про загрозу з неба, відтепер додають інформацію про ситуацію в їх області.

Як передає «Слобідський край», про це у телемарафоні «Єдині новини» 29 лютого повідомив речник Командування Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат.

За словами Юрія Ігната, оновлений застосунок «Повітряна тривога» повідомить про ракетну загрозу безпосередньо для області.

«Я не можу не сповістити людей про те, що з'явилася оновлена версія додатка «Повітряна тривога». Фахівцям Повітряних сил спільно з розробниками додатка вдалося розробити безпечний алгоритм, який дозволить отримати інформацію щодо регіону, де ви знаходитеся», – розповів він.

Юрій Ігнат повідомив, що коли в повітряний простір вже входить ворожий об’єкт, у застосунку з’явиться додаткова інформація – «підвищена тривога».
Він просить українців оновити додаток до останньої версії та ввести свою область. При цьому не треба нехтувати такими джерелами інформації, як Telegram-канал та WhatsApp Повітряних Сил ЗСУ.

Нагадаємо, у січні 2024 року Харківська міська рада прийняла рішення щодо створення нової системи оповіщення про повітряну тривогу. Планується, що у Харкові сигнал тривоги тепер вмикатимуть тільки у випадку небезпеки безпосередньо для міста, а не для всієї області.

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися