Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Слобожанські гвардійці показали, як відпрацьовують тактичні навички (фото, відео)

10.10.2024 09:51
Тактичні навчання бійців / Фото: 5 Слобожанська бригада НГУ
Тактичні навчання бійців / Фото: 5 Слобожанська бригада НГУ

Національна гвардія України постійно вдосконалює бойову готовність своїх військовослужбовців. Рекрути на регулярній основі проходять злагодження та навчаються новітнім методам ведення бою.

Про те, як військовослужбовці відпрацьовують тактичні навички, розповіли інструктори 5-ї Слобожанської бригади, передає «Слобідський край».

Група повинна дійти до окремої ділянки та зайняти там оборону. На бойовому виході бійці мають думати. Тактика – це думати. Я, як інструктор, ніколи не задоволений результатом, бо завжди можна краще, – розповів про навчання інструктор бригади на позивний Дрон.

Наразі найбільшу небезпеку на полі бою становлять різні безпілотні летальні апарати та дрони-камікадзе, що теж ураховується нашими інструкторами під час навчання рекрутів.

Я сьогодні відіграю роль ворога. Наша задача навчити хлопців, щоб вони швидко та правильно реагували на скиди з дронів, – зауважує інструктор на позивний Пентагон прямо під час тренувань.

Під час війни, на жаль, існує ймовірність отримання поранень. Гвардійці мають знати, як у цьому випадку допомогти собі та побратиму. Інструктор на позивний Єнот відповідає у нашій бригаді за підготовку бійців навичкам тактичної медицини.

Сьогодні проводилося тактичне відпрацювання невеличкого бойового сценарію, щоб бійці були максимально підготовлені до бойових дій. Частиною тренувань був блок тактичної медицини. Задача бійців була надати первинну медичну допомогу в екстремальній ситуації, далі перемістити пораненого у більш безпечне місце та вже там надати йому повноцінну допомогу, – коментує тренінг Єнот.

5-та Слобожанська бригада НГУ стоїть у ряду з тими підрозділами, які постійно забезпечують оборону не лише Харкова, але й рубежів Донецької області. Гвардійці отримують всебічну підготовку за різними напрямками та мають постійний супровід з боку психологів, а за плечима кожного з інструкторів неабиякий бойовий досвід. Тож наші хлопці прекрасно навчені виживати та перемагати.

Нагадаємо, за результатами змагань Strong Spirit’s Games – «Звитяга нескорених» – гвардійці 5-ї Слобожанської бригади НГУ вибороли шість місць у національній збірній. Змагання відбулися в селі Поляниця Івано-Франківської області.

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися