Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Ситуація з грипом та ГРВІ у Харкові та області: останні дані

17.11.2022 13:15
Рівень захворюваності на ГРВІ в Харківській області нижчий від епідпорога.

Про це повідомила заступниця директора Департаменту охорони здоров'я ХОВА Жанна Овчарова

За її словами, з початку епідсезону на грип і ГРВІ захворіли майже 16 тисяч жителів Харківської області, з них майже 40 % – діти. При цьому епідеміологічного підйому не зареєстровано.

Щодо вакцинації від грипу, то це щеплення відноситься до рекомендованих і не закупається з держбюджету. Вакцину можна придбати в аптеках області.

«Ми не очікуємо великого зростання захворюваності на грип та ГРВІ. Ситуація контрольована», – сказала Жанна Овчарова.

У той же час у Харківському обласному центрі контролю та профілактики хвороб МОЗ України повідомили, що у сезон респіраторних захворювань можливе зростання випадків на ковід, тому важливо тестуватися і вакцинуватися.

«Недотримання протиепідемічних заходів, низький рівень тестування та нові хвилі поширення COVID-19 у світі можуть стати причиною більш інтенсивного епідсезону (жовтень 2022 – травень 2023) в Україні порівняно з минулим роком. Це спричинить зростання кількості випадків захворювання на COVID-19», – ідеться у повідомленні.

У Харківській області за минулу добу зареєстровано 23 нові випадки коронавірусної хвороби, з них 8 – у Харкові, 8 – в Ізюмському районі, 4 – у Лозівському, 2 – у Богодухівському і 1 у Красноградському районах.

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися