Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Прощавай, шансоне: Верховна Рада заборонила російську музику в українських медіа та громадському просторі

19.06.2022 15:10
Фото: life.pravda.com.ua
Фото: life.pravda.com.ua
Народні депутати проголосували за два законопроєкти, покликані звільнити український культурно-інформаційний простір від російських впливів.

Сьогодні, 19 червня, Верховна Рада України прийняла в цілому  поправки в Закон України "Про культуру", відповідно до якого відтепер трансляція російської музики в українських медіа та громадському просторі заборонена. Про це на сторінці у Telegram-каналі повідомив  народний депутат Ярослав Желєзняк. "За" проголосували 303 депутати. 

Таким чином нарешті  заборонено акустичне насильство російського походження у громадському транспорті, і пасажири  зможуть їздити в тиші, без нав’язливої музики.

Крім того, цей проєкт передбачає підтримку національного музичного продукту, збільшення частки української мови в радіоефірі, стимулювання трансляції україномовних дитячих та освітніх телепрограм.

За ще один законопроєкт,  який забороняє імпорт видавничої продукції з Росії та Білорусі, продаж книжок авторів – громадян РФ, а також передбачає, що в Україні книги видаватимуться мовою оригіналу або в українському перекладі, а також мовами ЄС і корінних народів України, проголосувало 306 народних обранців. 

Раніше ми писали також, що Євробачення-2023 проходитиме не в Україні 

Автор:
Інна Можейко

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися