Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Пенсії та субсидії: чи вистачить бюджету цьогоріч

02.05.2024 17:20
Фото: nv.ua
Фото: nv.ua

Прем’єр-міністр України пояснив, що буде з пенсіями та субсидіями на «комуналку» в цьому і наступному році.

Як заявив в ефірі телемарафону Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, цього року в бюджеті вистачить коштів на соціальні виплати, зокрема на пенсії та субсидії, завдяки новій допомозі від США.

Денис Шмигаль нагадав, що в новому пакеті фінансування від США на майже 61 млрд доларів передбачено 7,5 млрд доларів прямої бюджетної допомоги.

– Це та частина «бюджетного пазла», якої нам не вистачало, щоб закрити дефіцит бюджету до кінця цього року. Фактично ми точно впевнені, що цього року і наступного року профінансуємо всі соціальні платежі, всі пенсії, всі субсидії. Тобто все, що держава має виконати, ми будемо виконувати вчасно та в повному обсязі. Власне, американська допомога дає нам упевненість у виконанні цих зобов’язань на 100 %, – пояснив Прем’єр.

Раніше ми писали, як оформити пенсію 

Як відомо, у квітні цього року Конгрес США після піврічної затримки схвалив нове фінансування допомоги Україні в розмірі майже 61 млрд доларів. Воно передбачає, зокрема, і  пряму бюджетну підтримку на 7,5 млрд доларів, але у форматі кредиту.

Його умови будуть визначені окремим договором між США та Україною. Крім того, цей кредит може бути списаним після президентських виборів у США.

Ще ми писали про перерахунок виплат працюючим пенсіонерам

Автор:
Ірина Мнішек

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися