Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Інструктор 92-ї ОШБр отримав «Золотий хрест» Головнокомандувача 

05.10.2024 14:46
Інструктор штурмового батальйону 92-ї ОШБр ВІталій тримає нагороду від Головнокомандувача/Фото: сторінка Facebook 92-ї ОШБр
Інструктор штурмового батальйону 92-ї ОШБр ВІталій тримає нагороду від Головнокомандувача/Фото: сторінка Facebook 92-ї ОШБр

Віталій - інструктор штурмового батальйону 92-ї Окремої штурмової бригади імені отамана Івана Сірка. Нагороду від Головнокомандувача вважає своєрідним визнанням керівництва батальйону його служби.   

Історію бійця пресслужба 92-ї ОШБр виклала на своїй сторінці у Facebook, повідомляє медіа «Слобідський край».

Чоловік родом із Харківщини. Він зі школи цікавився історією, брав участь у предметних олімпіадах, писав роботи до Малої академії наук. Згодом вступив на історичний факультет вишу. Говорить, що завжди хотів докопатися до істини історичних процесів.

Віталій до останнього не вірив, що ворог наважиться на велику війну. А коли зрозумів, що все серйозно, вкотре вдягнув піксель.

Пройшовши Харківський контрнаступ, оборону Бахмута, бої за Новоселівське на Луганщині, армієць скромно заявляє, що у більшості випадків стояв в обороні. На Харківщині разом із побратимами захисник тримав перехрестя у Петропавлівці. Тоді під щільним обстрілом ворожих танків хлопцям удалося втримати стратегічну точку. Під Лиманом Першим після кількох невдалих штурмів група Віталія все-таки зачистила ворожі окопи.

За словами оборонця, кожні пів року війна змінюється, стає жорстокішою. Лютий 2022-го порівняно з нинішньою ситуацією – небо і земля. Кількість обстрілів КАБами, артою, ударними дронами просто шалена.

Нині Віталій – інструктор батальйону, викладається по максимуму, навчаючи новобранців. Відзначення «Золотим хрестом» вважає своєрідним визнанням керівництвом батальйону його служби. А найвищою нагородою для себе вважає подяку побратимів після бойових виходів.

– Коли хлопці повертаються з «нуля», то немає більшого задоволення від служби в ці страшні часи, коли вони кажуть: «Спасибі, що ти нас навчив, нам це дійсно знадобилося», – зазначає Віталій.

Раніше ми писали про бійця 3-ї танкової, якому після тяжкого поранення допомогло вижити кохання.

Також нагадаємо, як хлібороб з Куп ’янська став кулеметником 92-ї ОШБр.

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися