Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Обов’язкова евакуація з двох громад Харківщини: Синєгубов назвав причини

16.01.2024 17:47
Олег Синєгубов в «Єдиних новинах» / скрін з відео
Олег Синєгубов в «Єдиних новинах» / скрін з відео

Ворог збільшив інтенсивність обстрілів прикордонних населених пунктів Харківської області. Окупанти застосовують не лише артилерію і танки, а й керовані авіабомби, мають досить значну руйнівну силу.

Про необхідність евакуації з прифронтових громад Харківської області начальник ХОВА Олег Синєгубов розповів в ефірі «Єдиних новин» 16 січня, передає «Слобідський край».

«По Куп’янському напрямку наші воїни відбили дві ворожі атаки. Там ворог посилює обстріли, нами було оголошено обов’язкову евакуацію з двох територіальних громад – Курилівської та Кіндрашівської – 27 населених пунктів, де наразі проживають близько 3 тисяч людей, 297 – це діти. Звичайно, що ми будемо спочатку акцентувати увагу на виїзд сімей з дітьми, далі будемо комунікувати, щоб люди виїжджали. Це пов’язане з тим, що там постійно лунають обстріли і проживати там небезпечно», - сказав начальник ХОВА.

Олег Синєгубов підкреслив, що всіх евакуйованих забезпечать тимчасовим житлом, юридичним супроводом і гуманітарною допомогою. Евакуаційні маршрути ретельно розроблені спільно з військовими та правоохоронцями.

Нагадаємо, обов’язкову евакуацію запровадили у Кіндрашівській та Курилівській громадах Куп'янського району. Наразі там мешкає 3043 людини, з них 279 – діти.

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися