Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

На Харківщині відновлюють високовольтну лінію, зруйновану у перші дні війни

19.09.2023 16:19

У Харківській області АТ «Харківобленерго» працює над відновленням високовольтної лінії, яка забезпечує електропостачання однієї з прифронтових громад. 19 вересня для цього довелося тимчасово перекрити трасу державного значення Київ – Харків – Довжанський.

Як пише «Слобідський край» з посиланням на пресслужбу АТ «Харківобленерго», лінія 110 кВ була пошкоджена ще у перші тижні війни, але, щоб почати ремонт, енергетикам довелося чекати дозволу саперів.

«Для розмінування трас ліній електропередачі тут використовувалася військова техніка. Також ненадовго перекривали трасу, адже над нею потрібно було тягнути провід. Зараз міняємо пошкоджені дроти, ізоляцію, встановлюємо нові опори», – розповів начальник Харківського високовольтного району електричних мереж Олександр Ганус.

За його словами, роботи з ремонту цієї лінії тривають уже місяць, ще стільки ж часу потрібно для завершення робіт. Відновлення цієї лінії забезпечить надійним електропостачанням прифронтовий район восени та взимку.

Енергетики Харківобленерго відновлюють високовольтну лінію

Відновлення високовольтної лінії, Харківська область / фото АТ «Харківобленерго»

Також роботи з відновлення пошкоджених високовольтних ліній тривають у Вовчанській та Дергачівській громадах Харківської області.

Нагадаємо, на початку вересня у Кіндрашівській громаді Харківської області ремонтна бригада Куп'янського району електричних мереж (РЕМ) АТ «Харківобленерго» потрапила під ворожий обстріл.

Ми вже писали, що енергетики «Харківобленерго», які працюють у прикордонних районах Харківської області, постійно потрапляють під обстріли окупантів. Так, прикордонні села Захарівка, Іванівка, Василівка, Благодатне Вовчанської громади залишаються знеструмленими, бо окупанти починають гатити, як тільки бачать на об’єкті ремонтну техніку.

Нагадаємо також, що у селах Кутьківка та Касянівка Дворічанської громади Харківської області, які залишались знеструмленими після обстрілів 5 вересня, відновили електропостачання.

Більше новин Харківська область читайте на нашому сайті. 

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися