Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

На Харківщині бійці 3-ї ОШБр звільнили з полону українських військових та ліквідували ворожу ДРГ

07.10.2024 19:18
Фото ілюстративне / 3 ОШБР
Фото ілюстративне / 3 ОШБР

У Харківській області бійці Третьої окремої штурмової бригади відбили зайняті ворогом позиції, а також звільнили 4 українських бійців, які потрапили у полон.

Про це «Слобідський край» пише з посиланням на повідомлення 3 окремої штурмової бригади.

За словами командира 1-ї штурмової роти 2-го штурмового батальйону 3-ї ОШБр з позивним «Мося», задачею їх роти було зайти у нову смугу та стабілізувати лінію фронту.

- Проблема у тому, що там не було сталої лінії фронту, не було розуміння, де є передній край сил противника. Це все ускладняється важкою місцевістю, там великі перепади висот, дуже багато балок, тобто, дуже багато місць, де противник може до нас скритно підходити, - розповідає військовий.

Під час виходу з позицій бійці суміжного підрозділу потрапили у полон до російської ДРГ. На їх пошуки відправили дрон.

- Ми почали шукати пташкою, і знайшли не тільки їх, а знайшли їх разом з диверсійною групою противника. Ми одразу прийняли рішення відправити групу швидкого реагування на їхній пошук. У той час, поки противник був зайнятий нами, нашим суміжникам вдалося втекти. У таку ситуацію, у яку потрапили наші суміжники, могли потрапити і ми, - каже «Мося». 

Також військовий розповів, що в рамках цієї операції вдалося не тільки звільнити українській бійців, але й зачистити сіру зону, створити там нові позиції і в загальному покращити становище на цьому участку франта.

Раніше ми писали, як після хімічної атаки на український спостережний пункт ворог спробував захопити позиції, але підрозділи 3-ї ОШБр швидко перейшли у контрнаступ. 

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися