Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Історія бійця з харківської ТрО, який після поранення повернувся у військо

11.02.2024 12:40
Фото: Харківська окрема бригада ТрО
Фото: Харківська окрема бригада ТрО

Андрій з позивним «Сєдой» – військовослужбовець 123-го окремого батальйону Сил ТрО. До повномасштабної війни чоловік працював ливарником кольорових металів на приватному підприємстві у Харкові.

Історію військовослужбовця медіа «Слобідський край» розповіли у Харківській окремій бригаді сил територіальної оборони.

З початку повномасштабного вторгнення Андрій займався волонтерською діяльністю, брав участь у постачанні військовим підрозділам медикаментів, харчів та засобів освітлення й обігріву. А в червні 2022 року добровільно звернувся до військкомату й пройшов базовий курс навчання у Дніпропетровській області.

З другої половини липня 2022 року чоловік брав участь у бойових діях у складі зведеного підрозділу, стримуючи наступ противника. 8 вересня 2022 року відзначився в наступальних діях у Куп’янському районі.

11 вересня 2022 року командував зведеним підрозділом, у ході наступальних дій вони звільнили від росіян Великий Бурлук. Завдяки місцевим мешканцям військовослужбовці зведеного взводу «Сєдого» виявили значну кількість покинутої зброї та боєприпасів окупантів. Сили підрозділу під командуванням Андрія організували та декілька діб охороняли склади покинутої військової техніки і боєприпасів ворога.

У 2023 році він воював у Бахмуті та отримав поранення. Після лікування боєць продовжує виконувати службові обов’язки. Наказом Президента України його нагородили відзнакою «За оборону України».

Раніше ми писали про Юрія та Лідію, які з моменту одруження завжди разом – як у мирний час, так і під час війни. Наразі вони захищають Україну в лавах 3-ї окремої танкової Залізної бригади. 24 лютого чоловік був у відрядженні у Харківській області. Саме він повідомив дружині про потужні обстріли та початок повномасштабної війни.

А також про Володимира на псевдо «Фізрук» – військовослужбовця Лозівського окремого батальйону 113-ї окремої бригади Сил ТрО. До повномасштабного вторгнення він працював у середній школі вчителем з фізичної культури. Проте події майже дворічної давнини змусили покинути улюблену справу та взяти до рук зброю.

Та про Сергія – військовослужбовця прикордонної бригади «Сталевий кордон». До повномасштабного вторгнення працював у будівельній компанії, мав спокійне життя і щасливу родину. Та 24 лютого 2022 року для майбутнього прикордонника все змінилося, як і для кожного українця.

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися