Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Євгену Мураєву загрожує 15 років ув’язнення: що інкримінують харківському екснардепу

05.03.2024 15:52
Євген Мураєв / Фото: СБУ
Євген Мураєв / Фото: СБУ

Колишнього народного депутата, керівника забороненої проросійської партії «Наші» Євгена Мураєва судитимуть за державну зраду.

Про це «Слобідський край» пише з посиланням на пресслужбу СБУ.

Слідством встановлено, що Євген Мураєв був причетний до підривної діяльності на користь рф. Екснардеп використовував підконтрольний йому телеканал «Наш» для масового поширення кремлівської пропаганди в Україні.

Активно допомагати рф у проведенні підривної діяльності проти України колишній нардеп почав ще до початку повномасштабного вторгнення, повідомляють в Офісі Генерального прокурора.

Він створив та поширював на підконтрольному йому телеканалі, а також відеохостингу YouTube тези російської пропаганди.

У виступах та інтерв’ю він заявляв, що в Україні йде «культурна війна та переслідуються інакомислячі», пропагував ідеї, спрямовані на дискредитацію незалежності нашої держави та необхідність виконання домовленостей з рф.

Згідно з висновком комплексної судової психолого-лінгвістичної експертизи, його виступи та інтерв’ю завдають шкоди інформаційній безпеці України та є формою підривної діяльності проти держави Україна, сприяють рф.

Євгену Мураєву інкриміновано державну зраду, ведення інформаційно-підривної діяльності проти України та вчинення умисних дій, спрямованих на приниження національної честі та гідності, розпалювання національної ворожнечі та ненависті. Обвинувальний акт скеровано до суду. Зловмиснику загрожує до 15 років тюрми з конфіскацією майна.

Нагадаємо, нещодавно за матеріалами СБУ підозру отримав колаборант, який відповідав за енергозабезпечення окупованої території Харківщини.

Нагадаємо також, що у Харківській області правоохоронці викрили і затримали ворожого поплічника, який допомагав окупантам ремонтувати техніку, підбиту у боях за Харків.

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися