Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Як 20-річний піхотинець з Харкова знищив ворожий танк

22.12.2023 15:21
Фото: 92 ОШБр
Фото: 92 ОШБр

20-річний Богдан підписав контракт зі Збройними Силами України два роки тому. Проте через два дні після закінчення курсу молодого бійця почалася повномасштабна війна. Зараз він боєць 92-ї ОШБр ім. кошового отамана Івана Сірка. Незважаючи на свій вік, має вже великий бойовий досвід.

Історію військовослужбовця медіа «Слобідський край» розповіли у пресслужбі 92-ї ОШБр.

Богдан – піхотинець, за час повномасштабної війни побував у багатьох «гарячих точках». Брав участь у Харківському контрнаступі, пройшов Новоселівське, Бахмут та інші, як він говорить, «цікаві» місця. А нещодавно під Андріївкою знищив ворожий танк із Javelin.  

– Командир дав наказ: «Готовність! Вогонь по команді!», я вибіг з «нори», швидко підготувався, навівся, дві хвилини – ціль знищено. Трохи хвилювався, адже тільки нещодавно приїхав з навчань, але все вийшло. Хоча, якщо чесно, не перший раз уже збиваю ворожі залізяки, – розповідає Богдан.

Скромний хлопець на «ти» не лише із «Джавеліном». «Сапог», «Корсар» – усі протитанкові ракетні комплекси вивчив та освоїв. Чоловік упевнений, що війна вимагає від воїнів універсальності.

– Я оптиміст, вважаю, що у будь-якому випадку я б воював, адже, по-перше, мій дядько працює в ТЦК, тож ховатися було б нікуди. А по-друге, я завжди був екстремалом – займався паркуром і планував випробувати себе в якомусь бойовому підрозділі. Тому намагаюся не нити, а працювати. До речі, у війську я знайшов справжніх друзів, таких у цивільному житті немає, – зазначає боєць.

Зараз Богдан мріє про відпустку, яку хоче провести зі своєю дівчиною.

Раніше ми писали про снайпера з позивним Козак, який брав участь в оборонних операціях на Харківщині та у Бахмуті. Повномасштабне вторгнення він зустрів у складі окремого загону спеціального призначення «Омега» Східного оперативно-територіального управління Національної гвардії України. Його командиром та наставником був Герой України підполковник Орлов, який поліг під час оборони Харкова.

А також про Олександра – бійця 22-го мотопіхотного батальйону, аеророзвідник. Бойовий шлях розпочав ще у 2021 році. Під час Харківського контрнаступу захисник втратив частину кінцівки. А нещодавно повернувся у стрій після лікування та реабілітації.

Та що бійці харківської ТрО будуть проводити заходи з військово-патріотичного виховання.

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися