Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Розмінування Харківської області: що зроблено за тиждень. Інфографіка

22.09.2023 09:55
Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

У Харківській області з 13 по 20 вересня саперні підрозділи розмінували понад 141 гектар території і 106 гектарів сільськогосподарських угідь, та знищили 1378 вибухонебезпечних предметів.

Про це «Слобідський край» пише з посиланням на пресслужбу ХОВА.

Піротехніки перевірили 34 кілометри ліній електропередач, 3,7 кілометра газогонів, 7 кілометрів доріг та майже 2 гектари акваторії.

Всього з початку повномасштабного вторгнення рф у Харківській області піротехніки виявили та знешкодили 77 589 вибухонебезпечних предметів.

Харківська область, розмінування з 13 по 20 вересня

Роботи з розмінування Харківської області. Інфографіка ХОВА

У ДСНС України в Харківській області нагадують, що у разі виявлення підозрілого предмета або вибухівки одразу повідомте за номером телефону — 101.

Категорично забороняється:

  • торкатися предмета і пересувати його;
  • користуватися засобами радіозв’язку, мобільними телефонами (вони можуть спровокувати вибух);
  • заливати його рідинами, засипати ґрунтом або чимось його накривати;
  • торкатися підозрілого пристрою та здійснювати на нього звуковий, світловий, тепловий чи механічний вплив, адже практично всі вибухові речовини отруйні та чутливі до механічних, звукових впливів та нагрівання.

Нагадаємо, нещодавно у Харківській області під час виконання дорожніх робіт на трасі Ізюм – Барвінкове шляховики знайшли вибухонебезпечні предмети. Загалом після звільнення Харківської області під час ремонтних робіт шляховики знайшли на трасах близько 6500 вибухонебезпечних предметів.

Нагадаємо також, що  на території Чугуївського району Харківської області сапери з міста Кропивницький знайшли гранату Ф-1 у зведеному стані.

Раніше ми писали, що у Балаклії Харківської області немає централізованого водопостачання через пошкодження водогону. Місцеві комунальні служби вже готові до відновлення, однак воно неможливе через щільне замінування території. Розмінувати водогін обіцяють до кінця вересня.

Більше новин Харківська область читайте на нашому сайті.

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися