Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Чемпіонат Харківського району з футболу: солоницівці знову дивують

30.08.2023 11:50
Фото: Валентин Шафоростов
Фото: Валентин Шафоростов

Солоницівський «Енергетик­-2» набрав хороший хід. Спершу, в 15­-му турі чемпіонату Харківського району з футболу, він обіграв чинного чемпіона змагань ФК «Березівка», а зараз упевнено розібрався з п’ятою командою першості циркунівським «Авторитетом».

Спрацювала заміна

У неділю, 27 серпня, прой­шли матчі 16-го туру чемпіонату Харківського району з футболу. У центральному поєдинку звітного туру зустрічалися лідер змагань сковородинівська «Нива» та коротичанський «Промінь», який ішов третім. Перед очною зустріччю суперників розділяли чотири очки. Рахунок у матчі відкрили сковородинівці завдяки швидкому голу у виконанні Микити Іщенка. Під завісу матчу коротичанці відігралися зусиллями Олексія Каніщева, втім останнє слово в цьому поєдинку залишилося за «Нивою». Вже у доданий час перемогу команді із Золочівської громади приніс Мирослав Тараненко, який вийшов на заміну. 

– Ми розуміли, що ця гра з «Променем» мала величезне турнірне значення, тому вкрай серйозно налаштувалися на цей матч. Поєдинок видався хорошим, солідний суперник, приємно було грати, – зазначає помічник головного тренера «Ниви» В’ячеслав Козир. – Перемогти вдалося завдяки самовіддачі та бажанню. Плюс на цю гру зібрався оптимальний склад, травмовані потихеньку починають відновлюватися. Наприклад, Мирослав Тараненко, хотіли випустити його в старті, однак він після травми поки що не готовий грати всі 90 хвилин, тому вирішили притримати на другий тайм, аби підсилити гру. У підсумку він забив переможний гол, значить, вгадали із заміною. До речі, його рідна позиція – центральний півзахисник, але вийшов грати в нападі. Дуже задоволені грою, хлопці дуже раділи цій перемозі, оскільки розуміють, наскільки це важливі три очки в боротьбі за чем­піонство.

Тренеру «Променя» Івану Бідоленку матч проти «Ниви» сподобався за рівнем гри.

– Суперник хороший, вий­шла якісна гра з обох боків. У перші десять хвилин у нас було два-три хороші моменти, забий їх – і результат був би іншим. А так не скористалися своїми шансами й одразу пропустили через помилку воротаря. Зуміли відігратися, але в кінці пропустили. Думаю, нічия була б більш закономірним результатом у цьому матчі. До своїх хлопців жодних претензій не маю, вийшли з бажанням, усі зіграли на рівні, але десь трохи не пощастило. Після цієї поразки шансів на золоті медалі у нас практично не залишилося, але налаштовуватимемося на кожну гру й битимемося далі, – говорить Іван Бідоленко.

Гонитву за лідером продовжують ФК «Березівка» та МСК «Харків», які у звітному турі здобули перемоги. Березівці після сенсаційної поразки в минулому турі від «Енергетика-2» 2:3 реабілітувалися, вдома розтрощивши «Кам’яну Яругу» 11:1. Команда з обласного центру в рідних стінах приймала ФК «Високий», який обіграла 3:0.

Недооцінили суперника

А головною сенсацією минулих вихідних стала друга поспіль перемога солоницівського «Енергетика-2», що наразі йде на передостанньому місці. Спочатку вони обіграли «Березівку», а зараз – циркунівський «Авторитет», що розташовується на п’ятій сходинці. Солоницівці виграли з рахунком 2:0, забивши по голу в кожному з таймів. До перерви відзначився Михайло Вєтров, а у заключній половині гри забив Максим Романенко. Максим міг оформлювати й дубль, однак не реалізував пенальті. За словами головного тренера солоницівців Дмитра Циганка, його команда могла забити й 10 голів.

– Спочатку ми думали грати з циркунівцями, як і з «Березівкою»: другим номером, з акцентом на оборону, оскільки суперник гідний, із серйозним підбором футболістів. Але після початку гри так склалося, що ми почали домінувати, це тривало весь поєдинок. Ми могли робити двозначний рахунок: і пенальті не реалізували, і в каркас воріт влучали, і марнували виходи віч-на-віч. Однозначно це наша найкраща гра в цьому чемпіонаті. І вдалося її продемонструвати завдяки бажанню і самовіддачі, плюс у молоді з’явилося більше психологічної впевненості порівняно зі стартом змагань. Наразі команда перебуває у відмінному стані. Можна казати, що це її пік, але сподіваюся, що буде ще краще. Може, ще обіграємо «Промінь» та «Ниву» й піднімемося вище в турнірній таблиці, – каже Дмитро Циганко.

Це вже четверта безпрограшна гра поспіль для солоницівців. За ці матчі вони набрали вісім очок, а за решту – тільки три.

Представник «Авторитету» Валентин Шафоростов розповів причину поразки від суперника.

– Насамперед вітаю «Енергетик-2» з перемогою. Суперник молодець, вони на початку чемпіонату програвали з крупними рахунками, а зараз зібралися і виграли дві гри поспіль у команд з верхньої половини турнірної таблиці. Для нас ця поразка стала як холодний душ. Основна проблема – хлопці недооцінили суперника. Думали, що буде легка гра, ця атмосфера відчувалася перед матчем, через що було страшно. Через таке ставлення поплатилися трьома очками. У нас не було кілька основних гравців, але це не виправдання. Навіть таким складом ми повинні були вигравати в цьому поєдинку, – говорить представник «Авторитету».

Чотириматчеву безпрограшну серію, як у «Енергетика-2», має бабаївський «Колос». До цього в нього були нічия і дві перемоги. Наразі команда з Височанської громади теж святкувала звитягу. Вона вдома розгромила люботинське «Дербі» 4:1. А в ще одному матчі «Дергачі» обіграли безлюдівський «Альянс» 3:0.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як пройшов матч між лідерами чемпіонату Харківського району з футболу та фінал Кубка Валківської громади. Також ми повідомляли, що харків’янки завоювали бронзу на чемпіонаті Європи.

Більше новин спорту читайте на нашому сайті.

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися