Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Загострення вибухонебезпеки та активізація ковіду: підсумки тижня на Харківщині

02.04.2023 16:50
Колаж: "Слобідський край"
Колаж: "Слобідський край"

Головні події Харківської області за тиждень 27 березня – 2 квітня  2023 року.

Харківський оперний театр уперше з 24 лютого прийняв глядачів у Великій залі. Концерт розпочався з Гімну України, а в фіналі глядачі почули «Молитву за Україну» Гулака-Артемовського.

Кегичівська громада передала військовим прально-сушильні машини. Кошти на них зібрали на благодійному концерті «Вистояли – переможемо», який пройшов у цій громаді Харківської області.

27 березня у місті Куп’янськ поблизу місцевого комунального підприємства 50-річний чоловік хотів навести лад на присадибній ділянці та натрапив на ворожу протипіхотну міну. Він отримав тяжкі тілесні ушкодження, від яких загинув. Мінна небезпека в Харківської області залишається дуже високою, особливо в деокупованих населених пунктах. Небезпечними залишаються понад 570 тисяч гектарів посівних площ. Цивільним не слід пересуватися неперевіреними шляхами, відвідувати цвинтарі та дачні будинки, ліси, особливо ті, що розташовані неподалік колишніх військових позицій або перебували в окупації та не обстежені саперами.

Нова хвиля COVID-19: харків’янам радять згадати про масковий режим. На зростання інтенсивності епідпроцесу вплинув початок циркуляції на території області нової лінії штаму Оmicron – XBB.1.5 (Кракен), який викликав значні підйоми захворюваності у світі.  До цього штаму в населення відсутній колективний імунітет, тому очікується швидке поширення вірусу серед мешканців області та значне зростання захворюваності на COVID-19.

28 березня у місті Лозова розпочали висаджувати дерева та кущі. Наразі до міста передано саджанці 120 туй та 200 сіянців сосни звичайної. З озелененням Лозової допомагають депутати, партнери та пересічні громадяни, оскільки з бюджету громади кошти на ці потреби під час війни не виділяються.

На Харківщині у Жовтневому, Зміївському та Гутянському лісгоспах висадили 556 тисяч саджанців. Також з приходом тепла в Харківській області збільшується кількість пожеж в екосистемах. Щодня надзвичайники фіксують близько 15 пожеж. Здебільшого їх причиною є людський фактор.

У відновленому пологовому будинку в Лозовій народилися перші четверо немовлят. 31 березня там відбулася перша виписка.

У Боровій з 1 січня по 31 березня 2023 року зареєстрували шлюб 22 пари молодят. Це  рекордна кількість шлюбів  за відповідний період, якщо брати дані останніх 10 років.

В Ізюмському районі 59-річний чоловік підірвався на міні на власному подвір’ї. Інцидент стався 1 квітня у селі Довгалівка Ізюмського району Харківської області.

 Нагадаємо, росіяни дуже щільно замінували Харківську область. Наразі на масштабне розмінування не вистачає спеціальної техніки та підрозділів.

Нагадаємо також, що в Харківській області в деокупованих громадах і там, де велися активні бойові дії, заборонили відвідувати кладовища напередодні Великодня. У громадах, які не були під окупацією чи знаходяться далеко від лінії зіткнення, відвідування кладовищ також може бути небезпечним

 

Автор:
Інна Можейко

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися