Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

У Харкові затримали митника, який за часів окупації був «заступником міністра»

26.10.2022 16:49
Головний державний інспектор Харківської митниці активно співпрацював з окупаційною владою у Куп’янську.

Зрадник погодився обійняти посаду «заступника міністра з промисловості» в незаконно створеній окупантами «військово-цивільній адміністрації Куп’янського району Харківської області», повідомили у пресслужбі Харківської обласної прокуратури

«Колаборант модерував процес формування нової митниці між окупованою Харківською областю та так званими «ЛНР» і «ДНР». Також він організовував роботу з прийому документів для отримання виплат РФ місцевим населенням, створюючи вигляд «турботи» від країни-агресорки», – йдеться у повідомленні.

Також поплічник ворога разом з іншими колаборантами розгортав на центральній площі Куп’янська російський триколор під час «святкування» Дня прапора РФ 22 серпня.

За інформацією пресслужби ДБР, після звільнення Куп’янська зрадник вирішив сховатися у Харкові. Але правоохоронці встановили його місце проживання і 25 жовтня затримали.

Наразі чоловіку повідомлено про підозру в добровільному обійманні посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих функцій у незаконних органах влади, та пособництві державі-агресору (ч. 5 ст. 111-1 та ч. 1 ст. 111-2) КК України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років.

 

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися