Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

У Харкові викрито чоловіка, який «продавав» відстрочку від мобілізації за $6000

15.10.2024 15:36

У Харкові викрито чоловіка, який обіцяв «допомогти» з відстрочкою від мобілізації за шість тисяч доларів США.

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на Харківську обласну прокуратуру та відділ комунікації ГУНП Харківської області.

За даними слідства, у вересні порушник запропонував 52-річному знайомому допомогу у «вирішенні питання» з оновленням даних у ТЦК та отриманні відстрочки від мобілізації, запевняючи, що має знайомства та може вплинути на рішення ВЛК. Вартість такої послуги – 6 тисяч доларів.

Через деякий час в телефонній розмові чоловік повідомив «замовнику», що йому потрібно надати копію паспорта, ідентифікаційного коду, які будуть потрібні для оформлення документів. Але спочатку треба покласти завдаток у сумі 4 тисячі доларів в криптовалюті на його рахунок.

Під час зустрічі «клієнт» передав ділку копії особистих документів, після чого ділок надав вказівку, куди саме і як передати гроші. Однак отримати «оплату» підозрюваний не встиг — його затримали правоохоронці.

Нагадаємо, що голова однієї з міжрайонних МСЕК Харкова та його 12 спільників організували схему ухилення від мобілізації, видаючи фейкові довідки про інвалідність.

Нагадаємо також, поліція викрила жительку Харківського району, яка примушувала ВПО працювати за їжу та жити у нелюдських умовах. Серед потерпілих опинилися 50-річна жінка, а також 56 та 59-річні чоловіки.

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися