Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

СБУ викрила колаборантку з Куп'янщини, яка збирала паспортні дані місцевих для рф

23.08.2024 15:14

Служба безпеки викрила ще одну колаборантку, яка обіймала керівну посаду в окупаційній адміністрації під час захоплення частини Харківської області.

Про це пише «Слобідський край» з посиланням на речника в Управлінні СБУ Владислава Абдулу.

У середині липня 2022 року 51-річна працівниця Вільхуватської сільської ради добровільно обійняла посаду «виконуючої обов’язки помічника начальника Великобурлуцького територіального управління» в окупаційній адміністрації Куп’янського району.

Так, ворожа поплічниця залучала до співпраці з ворогом інших осіб, брала участь у нарадах з окупантами та незаконно збирала паспортні дані місцевого населення, які передавала представникам окупаційних органів влади.

Окремим завданням колаборантки, яке їй ставили рашисти, було проведення особистого прийому мешканців окупованих населених пунктів, щоб створювати уяву нібито турботливого ставлення окупантів до місцевого населення.

Напередодні деокупації ворожа поплічниця втекла на територію держави-агресора і наразі переховується від слідства. Вирішується питання щодо оголошення її у розшук.

Їй загрожує до 10 років позбавлення волі.

Нагадаємо, що перед судом постане інформатор, який «зливав» ворогу дані про базування сил ППО, які захищають Харків.

Нагадаємо також, що ідентифікували шістьох окупантів, які катували, встромляли ніж у ногу та знущались над цивільним населенням під час окупації Харківщини.

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися