Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Підготовка до холодів: 10 громадам на Харківщині передали допомогу

06.09.2022 12:00
Фото: Харківська обласна рада
Фото: Харківська обласна рада
Військові частини регіону за сприяння Харківської обласної ради отримали 100 бронежилетів і аптечки. А громадам Харківщини передали різні потрібні речі для осінньо-зимового періоду – генератори, побутову техніку, спальники.

Допомагали 10 громадам

Голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко передала військовим частинам, які сьогодні захищають регіон від російського агресора, 100 бронежилетів та партію аптечок.

Передача військовим бронежилети, Харківська область, Україна

Реалізуються заходи, передбачені Меморандумом, підписаним між Харківською обласною радою та громадською організацією «Студентське самоврядування Харківського національного медичного університету» і укладеним у рамках реалізації заходів програми «Український фонд швидкого реагування», яку втілює IREX за підтримки Державного департаменту США.

За програмою «Український фонд швидкого реагування» 1 і 2 вересня територіальні громади Харківщини отримали гуманітарну допомогу. Оперативно видавали цю «гуманітарку» представники виконавчого апарату Харківської обласної ради спільно з ГО «Студентське самоврядування Харківського національного медичного університету».

– Гуманітарну допомогу отримали 10 громад з п’яти районів Харківської області. Їм передали обладнання для пунктів обігріву, бомбосховищ та шелтерів – побутове приладдя, спальники, генератори, павербанки, ліхтарики, а також засоби першої допомоги (аптечки, турнікети), інвалідні візки та велосипеди, – розповіла очільниця Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко.

Читайте також: Харківська облрада разом зі студентами допомагатимуть постраждалим громадам

Важлива підтримка

Однією з десяти територіальних громад, яка отримала цю допомогу, ініційовану Харківською облрадою, стала Золочівська ТГ.

– Будь-яка допомога для громади важлива. Нам передали різні речі – ковдри, холодильники, генератори тощо. Ця підтримка дуже важлива для нашої прикордонної території, оскільки немає світла, нема чим зарядити мобільні телефони, накачати води, – наголосив Золочівський селищний голова Віктор Коваленко.

Гуманітарна допомога громадам, Харківська область, Україна

Також допомогу отримала і ще одна громада Харківщини, яка постійна піддається ворожим обстрілам – Дергачівська ТГ.

– Харківська ОВА спільно з Харківською облрадою постійно переймаються проблемами не тільки нашої територіальної громади, а й інших ТГ регіону, надаючи активну підтримку. Наразі постало питання підготовки до осінньо-зимового періоду. Зважаючи на те, що сьогодні в громаді, на жаль, більшість населених пунктів залишається без газо- і електропостачання, у людей немає можливості приготувати собі їжу, тобто її готують на вулиці, на багатті. Також треба готуватися до морозів. І обласна влада надала нам підтримку у вигляді наметів, обігрівачів, електрогенераторів тощо. Нам украй необхідна така допомога, ми вдячні керівниці Харківської облради Тетяні Єгоровій-Луценко та начальнику ХОВА Олегу Синєгубову, – зазначив очільник Дергачівської громади Вячеслав Задоренко.

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися