Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Обстановка складна: що відбувається на лінії фронту в Харківській області зараз

28.08.2024 08:35
Фото: Генштаб ЗСУ
Фото: Генштаб ЗСУ

Оновлена інформація про події на Харківському і Куп’янському напрямках станом на ранок 28 серпня 2024 року.

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на Генштаб ЗСУ.

Від початку доби на Харківському напрямку відбулося 9 бойових зіткнень у районах Глибокого, Стариці, Вовчанська та Липців.

Паралельно із цим 25 боїв точилися на Куп’янському напрямку. Сили оборони відбивали російські штурми поблизу Синьківки, Степової Новоселівки, Колісниківки та Стельмахівки. Як повідомили у Генштабі, це один із чотирьох напрямків – окрім Покровського, Торецького та Курахівського, де окупанти поводили себе найбільш активно.

Куп'янський напрямок

Оперативна обстановка на Куп'янському напрямку / Мапа: DeepState

– Більшість атак рашистів наші оборонці відбили, решта ще триває. Ситуація продовжує бути складною, але контрольованою, – прокоментував ситуацію начальник Харківського військового гарнізону Сергій Мельник.

Авіаційних ударів зазнали Козача Лопань, Зибине, Сенькове, Куп’янськ-Вузловий, Петропавлівка та Синьківка.

Нагадаємо, після масованого обстрілу 27 серпня вибухотехніки вперше зафіксували у Харківській області застосування калібру морського базування – ракету з касетною бойовою частиною. Ракету використали для удару по цивільному промисловому об'єкту.

Нагадаємо також, що 3-тя ОШБр пішла у контрнаступ на Харківщині. Внаслідок контратакувальних дій бригада взяла під контроль батальйонний район оборони окупантів, взводні і ротні опорні пункти та просунулася углиб фронту на майже 2 кв. км.

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися