Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

На Харківському напрямку війська вже другу добу ведуть контрударні дії: оновлені дані

12.05.2024 10:30
Фото: Генштаб ЗСУ
Фото: Генштаб ЗСУ

Станом на 12 травня 2024 року оперативна обстановка на Харківському та Куп'янському напрямках залишається напруженою, тривають бої. 

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на Генеральний штаб ЗСУ.

Протягом доби військові країни-агресорки 19 разів атакували Сили оборони у зоні відповідальності ОСУВ «Хортиця» на Куп’янському напрямку. Зокрема, поблизу Синьківки, Новоєгорівки та Іванівки на Харківщині, а також Стельмахівки на Луганщині. В останній ворог намагався покращити тактичне положення.

– Обстановка залишається важкою, але знову підкреслю, що в цілому вона знаходиться під контролем. Ворог тисне, його сили значні, але українське командування, героїчні солдати та офіцери докладають максимум зусиль, аби стримати навалу окупантів. І вона буде зупинена, розповів начальник Харківського військового гарнізону Сергій Мельник.

За останніми даними, на Харківському напрямку росіяни, за підтримки авіації, завдали 12 атак у районах Стрілечої, Красного, Мороховця, Олійникового, Лук’янців, Гатища, Плетенівка, Пильної, Вовчанська та Бугруватки.

Авіаційних ударів зазнали райони Вільчої, Липців, Лиману, Ізбицького, Веселого, Петрівки, Козачої Лопані, Синельникового, Глибокого, Широкого, а також Вовчанських Хуторів.

– Наші оборонні операції тривають на Харківщині, в районі сіл Стрілеча, Красне, Мороховець, Олійникове, Лукʼянці, Гатище, Плетенівка. Це прикордонні села. Наші війська вже другу добу ведуть там контрударні дії, захищаючи українську територію, про це ввечері 11 травня повідомив Президент України Володимир Зеленський.

Нагадаємо, учора, 11 травня, військові повідомили, що на півночі Харківщини ворог зупинений у «сірій зоні», там тривають запеклі бої з ворожою піхотою та технікою.

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися