Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

На Харківщині виявляють зрадників-правоохоронців: один переховувався у лісосмугах

21.10.2022 12:55
У Харківській області при спробі втекти на окуповані території затримали колишнього поліцейського, який під час окупації Балаклії перейшов на бік ворога.

Як повідомили у пресслужбі ДБР, зрадник почав служити у так званій «народній поліції» і разом з окупантами патрулював вулиці міста.

«Під час своїх рейдів вони вишукували місцевих патріотів, а також всіх, хто мав хоч якесь відношення до Збройних Сил України чи правоохоронних органів. Крім того, за вказівкою своїх кураторів він охороняв різні об’єкти у місті», – йдеться у повідомленні.

Після втечі російських військових зрадник позбувся своїх мобільних телефонів та форми, яку йому видали. Деякий час він переховувався в лісосмугах. Зрадника затримали при спробі втекти до Донецької області.

Ще десятьох колишніх співробітників Чугуївського районного управління поліції Головного управління Нацполіції України в Харківській області підозрюють у держзраді.

В Офісі Генпрокурора повідомили, що вони добровільно обійняли посади в псевдоправоохоронному органі – «відділі поліції у місті Вовчанськ Харківської області».

«Під час проведення обшуків виявлено та вилучено формений одяг поліції РФ, символіку окупаційних військ, георгіївські стрічки, пропагандистські газети, зброю, у тому числі незаконно вилучену в місцевого населення», – йдеться у повідомленні.

Наразі десятьом колишнім правоохоронцям складено повідомлення про підозру в державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися