Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Харків атакували КАБами, з сіл оголосили евакуацію: головні новини Харківщини 8 жовтня

08.10.2024 21:13
Колаж «Слобідський край»
Колаж «Слобідський край»

8 жовтня окупанти двічі обстріляли Харків, а в селі Борівської громади рятувальники змогли ліквідувати масштабну пожежу.

Про головні події Харківської області станом на вечір 8 жовтня повідомляє медіа «Слобідський край».

  • Поблизу села Піски-Радківські Борівської громади ліквідували лісову пожежу. Вона тривала 5 днів та забрала життя 4 людей, ще 2 людей дістали опіки. 60 жителів були евакуйовані. У піковий період до приборкання вогню залучалися 20 одиниць техніки та 90 бійців ДСНС, а також 10 лісівників та 6 одиниць техніки лісництва.

  • Окупанти завдали ракетного удару по Харкову, а ближче до вечора - вдарили по місту КАБами. Постраждали десятки людей. У Салтівському районі загинули чоловік та жінка. Люди в цей час просто перебували на вулиці. Вік потерпілих встановлюється.

  • Рішення про обов’язкову евакуацію із села Ізюмське та Богуславка Борівської громади було прийнято 7 жовтня. На сьогодні з цих населених пунктів евакуювалося 25 осіб, залишаються ще понад 150. У цих населених пунктах сімей з дітьми немає.

  • Житловий сектор Харкова та області підготовлений до холодів на 98%, а в населених пунктах, де можливе відновлення, все готово до опалювального сезону на 100%. На Харківщині є населені пункти, які майже повністю зруйновані, а їхня цивільна інфраструктура знищена. Попри це, у деяких населених пунктах ще залишаються 5-7 осіб, які відмовляються залишати свої домівки, хоча їм постійно пропонують альтернативне житло і у Харкові, і за межами області.

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися