Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

«Дорога життя» майже знищена: куп'янчан просять не повертатися до міста у передзим'я

12.10.2022 19:44
У звільненому Куп’янську Харківської області поступово відновлюють критичну інфраструктуру, почали працювати аптеки та магазини, але повертатися до міста зарано.

Про це повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, який сьогодні побував у Куп’янську.

«Звертаємося до людей: просимо не поспішати повертатися до рідних домівок, попереду дійсно один із найскладніших осінньо-зимових періодів. Ураховуючи близькість до лінії фронту, процеси розмінування та стан критичної інфраструктури, відновлення буде не таким швидким, як би цього хотілося», – сказав він.

Попри все, у місті починає налагоджуватися нормальне життя. Незабаром почнуть працювати банківські сервіси та Укрпошта, і відновиться газопостачання. Також місто забезпечують медикаментами, необхідними для надання невідкладної допомоги.

За словами Синєгубова, одним з головних завдань є відновлення автошляхів та переправ.

«Так звана «дорога життя», яка йде через усе місто та з’єднує два береги, фактично знищена окупантами. А це і доставка гуманітарної допомоги, і маршрут екстренки», – сказав він.

У САД України в Харківській області розповіли, що сьогодні дорожники приступили до розчищення ділянки траси Н-26 Чугуїв – Мілове, що пролягає через Куп’янськ. Там розбирають блокпости окупантів, вивозять знищену техніку, яка заважає проїзду.

З покриття та узбіччя прибирають небезпечні предмети, ліквідують пошкодження покриття автошляху. На більш цілих ділянках ремонтують бар’єрне огородження, дорожні знаки, наносять дорожню розмітку.

Всього на звільнених територіях Харківської області від наслідків бойових дій уже розчистили більш ніж 400 кілометрів доріг.

Нагадаємо, у Куп’янську частково відновили електропостачання, зокрема живлення повернули до Куп'янської міської лікарні та трьох шкіл.

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися