Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

До окупованої частини Харківщини приїжджають позувати росіяни-«волонтери»

24.08.2022 16:00
Фото: anticor-kharkiv.org
Фото: anticor-kharkiv.org
Для того, щоб створити красиву картинку в ЗМІ, російські пропагандисти не гребують ніякими прийомами. Вони навіть створили групи «волонтерів», які приїжджають на окуповані території, зокрема і в Харківську область, щоб позувати перед камерами.

Як повідомляє  Харківський антикорупційний центр, у тимчасово окупований Куп'янськ  Харківської області задля «святкування дня російського прапора» приїхали спеціальні заїжджі «волонтери», до того ж з різних, навіть дуже віддалених, регіонів росії.

Наприклад, ось ці дві дівчини фотографуються та викладають фото з російським прапором у Куп’янську. Одна з цих дівчат – Вікторія Аніщенко з Барнаула – входить до російської пропагандистської організації «молода гвардія» і приїхала до окупованої частини України з Алтайського краю. Зрозуміло, що не обходиться без окупантів, таких як Тамара Гайдидей, яка мешкає у Ківшарівці і яка позувала на фото разом з Аніщенко.

росіяни створюють картинку для ЗМІ в Куп'янську Харківської області

Раніше на своїй сторінці в соціальних мережах Вікторія Аніщенко  постила оголошення про набір добровольців для «поїздки на Донбас». З нього випливає, що участь у регулярних виїздах на окуповану територію України взяли вже понад 700 волонтерів «молодої гвардії єдиної росії». У волонтерських таборах кожних два тижні проводиться ротація, понад 100 добровольців перебувають там постійно. Саме  ці сто волонтерів, які перебувають постійно, і створюють картинку для російських ЗМІ.

Ще одне радісне обличчя поряд з «триколором» у Куп’янську – це юрист Ілля Момот з Ямалу. Раніше Момот фотографувався з російськими пропагандистами у Вовчанську.

На загальній фотографії, зробленій 22 серпня у Куп’янську, є й куратор так званих «гуманітарних центрів», які на окупованих територіях Харківської області відкрила політична партія «єдина росія», – громадянин рф Олександр Костянтинович Мещанінов. Своє справжнє прізвище окупант приховує: в усіх соцмережах та навіть матеріалах ЗМІ він фігурує як «Александр Куликов».

Раніше ми писали також, як на окупованій Ізюмщині рашисти будують «комунізм»

 

Автор:
Ірина Мнішек

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися