Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Чим небезпечні боєприпаси з Північної Кореї для Харківщини: ОТУ «Харків»

18.10.2024 18:51

Російські війська отримали нові боєприпаси з Північної Кореї, проте їх довготривале зберігання або особливості низької культури виробництва роблять їх менш точними.

Про це в ефірі марафону «Суспільне Новини» розповів речник ОТУ «Харків» підполковник Євгеній Романов, пише «Слобідський край».

За словами підполковника, основними засобами атаки залишаються керовані авіабомби, дрони-камікадзе та артилерія. Крім цього, зазначається, що російські війська отримали боєприпаси з Північної Кореї. Проте важко визначити, чи це старі радянські, чи корейські боєприпаси, оскільки вони мають стандартні калібри радянських артилерійських систем — 122 та 152 мм.

– Північнокорейські снаряди внаслідок довготривалого зберігання або особливостей низької культури виробництва не настільки кучно лягають у ціль, тому спостерігається неточна стрільба, — додав речник.

Нагадаємо, що 14 жовтня Президент повідомив про включення Північної Кореї в російсько-українську війну.

Нагадаємо також, на початку 2024 року у Харкові були зафіксовані перші випадки використання північнокорейської зброї. Тоді на місці обстрілів вибухотехніки знайшли металеві уламки балістичних ракет. Попередньо, це були HVASON 11GA (KN-23). 

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися