Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

У Харківській області знешкодили понад 46 тисяч вибухонебезпечних предметів

17.12.2022 15:51
Деокуповані території Харківської області щоденно розміновують понад 100 чоловік особового складу ДСНС, до робіт залучено більше 40 одиниць спеціальної техніки.

Про це в ефірі національного телемарафону новин повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов, передає «Слобідський край».

За словами начальника ХОВА, Харківська область визнана однією з найзасміченіших вибухонебезпечними предметами.

«Наразі наше основне завдання – розмінування підходів та під'їздів до об'єктів критичної інфраструктури задля їх подальшого відновлення. Це електромережі, об'єкти водо-, газо- та теплопостачання. Водночас розміновуємо основні шляхи та напрямки, аби люди могли безпечно пересуватися», – розповів Олег Синєгубов. 
Він повідомив, що одразу після визволення сапери почали обстежувати і розміновувати територію області.

«Починаючи з вересня, піротехніки на Харківщині обстежили 1725 гектарів території, 250 кілометрів автомобільних доріг, 611 кілометрів ліній електропередач, 156 кілометрів залізничних колій та 188 кілометрів газопроводів. Знешкоджено понад 46 тисяч вибухонебезпечних предметів», – сказав Олег Синєгубов.

При цьому начальник ОВА припустив, що на повне очищення Харківської області від вибухівки можуть знадобитися десятиліття.

Нагадаємо, через погіршення погодних умов і шар снігу темпи розмінування Харківської області знизилися.

Нагадаємо також, що в Харківській області мінна небезпека залишається високою.  У  жовтні в Ізюмському районі на міні підірвалася автівка з піротехніками ДСНС. Одна людина загинула, що 6 отримали поранення різного ступеня важкості.

На початку грудня в Ізюмському районі на польовій дорозі двоє чоловіків на автомобілі наїхали на невідомий вибуховий пристрій, чоловіки загинули на місці події.

Більше новин Харківська область читайте на нашому сайті.

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися