Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Результати обласних конкурсів та заборона відвідувати кладовища: підсумки тижня на Харківщині

09.04.2023 16:59

Головні події Харківської області за тиждень 3-9 квітня 2023 року

Як повідомляв Слобідський край, на тижні, що минув, у Харківській області оголосили переможців двох важливих для розвитку громад обласних конкурсів.

У конкурсі «Ефективна медицина в громаді» цьогоріч було оцінено 31 проєктну заявку. Які проєкти перемогли в обласному конкурсі , читайте на нашому сайті.

Також 6 квітня стали відомі проєкти-переможці конкурсу «Разом в майбутнє». У 2023 році у конкурсі брали участь 92 проєкти. Перемогли 45 проєктів, що набрали найбільші бали при оцінюванні, з яких 16 за першою категорією та 29 – за другою.

З приходом тепла в Харківській області почастішали випадку підриву людей. Попри попередження влади, жителі області продовжують нехтувати власною безпекою і стають жертвами вибухонебезпечних предметів на власних подвір’ях та на неперевірених саперами територіях поблизу населених пунктів, де точилися бойові дії.

Через високу мінну небезпеку влада заборонила відвідувати напередодні Великодня і у поминальні дні більше 700 кладовищ в Харківській області. В обласному центрі заборонили відвідувати 5 міських кладовищ.

У Харківській області почали готуватися до проведення Національного мультипредметного тесту, необхідного випускникам шкіл для вступу до вишів. Про відмінність цьогорічного НМТ від минулого року можете прочитати у матеріалі: «Особливості проведення національного мультипредметного тесту в Харківській області: подробиці».

У деяких громадах Харківської області скоротили тривалість комендантської години. Так, у Куп'янську та у Вільхуватській громаді з 8 квітня 2023 року комендантська година триватиме з 20:00 до 6:00.

Головні новини Харківська область читайте на нашому сайті.

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися