Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

На харківських блокпостах за тиждень виявили цілий склад зброї

04.12.2023 18:23
Фото: Східне територіальне управління НГУ
Фото: Східне територіальне управління НГУ

Кінологи 5-ї Слобожанської бригади протягом минулого тижня запобігли ввезенню до Харкова чергової «партії» зброї, набоїв, вибухівки та наркотичних засобів.

Про це «Слобідський край» пише з посиланням на 5-ту Слобожанську бригаду Нацгвардії України.

Завдяки кінологам і їх чотирилапим помічникам вдалося виявити немалу кількість крадених мобільних телефонів, годинників та предметів антикваріату.

  • У понеділок, 27 листопада, о 10:10 на в'їзді в місто Харків з боку Чугуєва гвардійці оглядали автомобіль Peugeot Boxer під керуванням чоловіка 1991 р.н. Під час огляду автівки кінологом зі службовим собакою Amorek в салоні автомобіля було виявлено: 2100 патронів калібру 5.45 та 78 патронів калібру 9 мм. На місце події викликали слідчо-оперативна група Національної поліції, водія затримали, відкрили кримінальну справу.
  • У той же день та на тому ж блок-пості о 12:40 під час спроби проїхати у Харків було зупинено для огляду  автівку Volkswagen Transporter 5 під керуванням чоловіка 1977 р.н. Кінологом зі службовим собакою Мальта в салоні автомобіля було виявлено: 150 патронів калібру 5,45, три гранати: М67, РГД та Ф1.
  • 28 листопада о 12:10 на в'їзді в місто Харків для огляду зупинили автомобіль  KIA Sorento під керуванням чоловіка 1986 р.н. Кінологом зі службовим собакою Мальта в салоні було виявлено: 275 патронів калібру 5,45 та два патрони калібру 7,62.
  • 1  грудня о 9:10 на блок-пості на в’їзді у Харків зі сторони Києва під час фільтраційних заходів мобільною кінологічною групою  було зупинено автомобіль Mersedes Sprinter під керуванням чоловіка 1984 р.н. Під час огляду в салоні автомобіля було виявлено сіро-зелену речовину рослинного походження у кількості приблизно 3 грами.
  • У той же день та на тому ж блок-пості о 10:20 для перевірки було зупинено автівку Nissan X-Trail без державних номерних знаків української реєстрації під керуванням чоловіка 1999 р.н. Під час огляду транспортного засобу кінологом зі службовим собакою Мальта в салоні автомобіля були виявлені дві штурмові гвинтівки українського виробництва Правопорушник переданий представникам Національної поліції України, порушена кримінальна справа.
  • О 14:50 цього ж дня було зупинено транспортний засіб Mersedes Sprinter під керуванням чоловіка 1974 р.н., який намагався проїхати у Харків з боку Києва. Під час огляду в салоні автомобіля було виявлено гранату М67 та багнет ніж.
  • О 10:25 на в’їзді до Харкова з боку міста Дніпро було зупинено автівку Kia Besta під керуванням чоловіка 1972 р.н. В салоні автомобіля були виявлені приховані 10 таблеток препарату «Трамадол» - анальгетика, що відноситься до потужних знеболюючих засобів опіоїдного ряду та відпускається лише за рецептом лікаря. На місце події була викликана слідчо-оперативна група Національної поліції України, порушена кримінальна справа.
  • О 14:35 на тому ж блок-пості під час спроби проїхати в місто Харків була зупинена автівка ВАЗ 21093. В салоні автомобіля у пасажира 1983 р.н. було виявлено: 18 таблеток "Габана" (Прегабалін 300 мг).
  • 2 грудня, о 15:05 на блок-пості при в’їзді у Харків з боку росії було зупинено транспортний засіб  Volkswagen T4 під керуванням чоловіка 1974 р.н. В салоні автомобіля виявлено цілий арсенал: 6 гранат РГД – 5, 6 уніфікованих запалів ручної гранати модернізованих, 210 патронів калібру 5,45 та 8 патронів для ПМ калібру 9 мм. Правопорушник затриманий представниками Національної поліції України, порушено кримінальну справу.
  • Ще 4 випадки протизаконного ввезення зброї, боєприпасів та наркотичних речовин зафіксовані протягом неділі. Як і зазвичай, порушники сподівались на те, що через великий потік транспорту, що повертається до Харкова, їм вдасться скоїти задумане.
  • 0 14:45 на в‘їзді Харків зі сторони міста Зміїв під час догляду автівки Volkswagen Golf 4 під керуванням чоловіка 1986 р.н. кінологом зі службовим собакою Бігі» в салоні автомобіля було виявлено 31 гр. речовини рослинного походження сіро-зеленого кольору.
  • Через 15 хвилин на тому ж блок-пості в зупиненому для перевірки автомобілі Volkswagen T4 під керуванням чоловіка 1981 р.н. виявила чергову речовину рослинного походження сіро-зеленого кольору 1 грам.
  • 3 грудня, о 09:30 на блок-пості, який розташований на трасі Чугуїв - Харків було зупинено транспортний засіб Kia Pregio. Під час огляду автівки офіцером-кінологом зі службовим собакою Ірбіс в салоні було виявлено: дві гранати РГД – 5, чотири уніфіковані запали ручної гранати модернізовані, 800 патронів калібру 5,45  та багнет-ніж.
  • А о 15:05 на тому ж блок-пості під час перевірки автомобіля Ford під керуванням чоловіка 1975 р.н. кінологом зі службовим собакою Джукі в багажнику автомобіля було виявлено: три гранати М67 з запалом, один запал УЗРГМ2 та 60 набоїв калібру 5.45. Слідчо-оперативною групою Національної поліції України складені відповідні документи, проти порушника порушено кримінальну справу.

«Вкотре звертаюсь до громадян, які намагаються порушити закон та ввезти у Харків зброю, вибухівку та наркотичні засоби – будьте впевнені в тому, що кінологи нашої бригади разом зі своїми пухнастими побратимами зможуть виявити, як співалось у дитячі пісні, «навіть прищик на тілі у слона», а не те щоб автомати, гранати та патрони. Тож, раджу не порушувати закон та не надавати ризику себе та оточення», - зазначив начальник кінологічної служби 5-ї Слобожанської бригади Роман. 

гвардійці, собаки

Нагадаємо, нещодавно під час зборів кінологів 5-ї Слобожанської бригади гвардійці показали процес відновлення форми чотирилапих. Цьому допомагає перманентне навчання, яке триває весь час існування кінологічної пари.

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися