Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Масова хвиля «мінувань»: одна з громад Харківщини отримала небезпечне попередження

14.10.2024 18:16
Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Наразі в різних регіонах України шириться хвиля масових «мінувань» держустанов на інших закладів.

Про це пише «Слобідський край» з посиланням на LozovaNews та Нацполіцію України.

У Харківській області повідомлення про «мінуваня» отримало Управління соцзахисту в місті Лозова – лист з попередженням прийшов їм на електронну пошту. Працівників та відвідувачів одразу ж вивели з приміщення, а вже за 40 хвилин з’ясувалося, що вибухових пристроїв в будівлі немає. Ближче до кінця робочого дня управління отримало ще один лист, перевірка триває. 

Повідомляється, що в різних регіонах України на електронні адреси органів державної влади, місцевого самоврядування та інших об’єктів надходять анонімні листи про замінування їх будівель. Як зазначили у Національній поліції, правоохоронці вже не перший рік стикаються з такого роду повідомленнями

Варто зазначити, що в Лозівському УПСЗН це сталося вперше за час повномасштабного вторгнення.

Не виключено, що у такий спосіб ворог намагається дестабілізувати ситуацію у регіонах нашої держави, тож застосовує для цього інформаційно-психологічні спецоперації. Закликаємо громадян бути уважними та сприяти поліції у виконанні ними службових обов’язків. За результатами перевірок повідомимо додатково, – пояснили в поліції.

Раніше ми писали про групу пічників-шахраїв, які ошукали жителів Лозівського району на десятки тисяч гривень. Скільки загрожує зловмисникам?

Також ми писали, як купити дрова, щоб не потрапити на гачок до шахраїв. Ця схема починає працювати з настанням холодів, оскільки саме тоді у соціальних мережах ширяться шахрайські дописи та публікації щодо продажу дров. 

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися