Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

На Харківщині мінна небезпека залишається дуже високою: за тиждень загинула одна людина

21.10.2024 19:23
Розмінування Харківщини, фото ілюстративне / фото: ДСНС
Розмінування Харківщини, фото ілюстративне / фото: ДСНС

Минулого тижня у Харківській області одна людина загинула внаслідок підриву на вибухонебезпечному предметі.

Як передає «Слобідський край», про це на брифінгу 21 жовтня розповів речник ГУ ДСНС України в Харківській області Євген Василенко.

- За тиждень зафіксовано один випадок підриву на вибухонебезпечному предметі, внаслідок якого загинула людина. 17 жовтня 44-річний чоловік загинув, натрапивши на вибухонебезпечний предмет. Це сталося поблизу селища Васищеве Безлюдівської громади. Усі обставини цієї події встановлюють правоохоронці, - розповів Євген Василенко.

Він вчергове звернувся до всіх мешканців Харківської області та попередив про високу мінну небезпеку на деокупованих територіях, а також на тих, де велися активні бойові дії. Тому помітивши будь-який підозрілий предмет, або предмет, схожий на вибухонебезпечний, негайно треба зателефонувати за номерами 101, 102 або 112.

За словами Євгена Василенко, зараз у Харківській області працюють 39 піротехнічних розрахунків, 211 саперів та 95 одиниць техніки зведеного загону ДСНС, у тому числі 11 машин механізованого розмінування. Минулого тижня сапери ДСНС виявили та знешкодили 485 ворожих боєприпасів.

Нагадаємо, 12 жовтня у полі поблизу села Василівка Барвінківської громади Харківської області трактор підірвався на невідомому вибуховому пристрої.

Раніше ми писали, де на Харківщині можуть ховатися російські «розтяжки» та мінні пастки

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися