Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

На Харківщині для локалізації лісових пожеж використовують машини для розмінування: як саме

07.06.2024 14:53
Лісова пожежа / Фото: ДСНС
Лісова пожежа / Фото: ДСНС

Машини для розмінування залучили для облаштування мінералізованих ліній у лісах Харківської області.

Як передає «Слобідський край» з посиланням на пресслужбу ДСНС України в Харківській області, аби не допустити подальшого поширення вогню в області облаштовують мінералізовані лінії штучно створені протипожежні бар’єри. Для цього залучаються машини механізованого розмінування.

Зараз ми працюємо в Харківській області. Виготовляємо за допомогою машини механізованого розмінування мінералізовані протипожежні смуги. В даний момент у регіоні дуже нестабільна ситуація, дуже багато пожеж, і треба їх якось локалізувати і відрізати осередки вогню від безпосередньо місць проживання людей. Тут багато вибухонебезпечних предметів, тому що на цій території точилися сильні бої, розповів начальник відділення механізованого розмінування Едуард Герасименко.

Наразі на території Ізюмського лісового господарства локалізовано пожежу лісової підстилки на загальній площі 3450 га. Триває ліквідація.

Нагадаємо, на початку червня через обстріли у Харківській області загорілися тисячі гектарів лісу. Раніше в Чугуївському районі виникла масштабна пожежа у приватному секторі та лісі. Вогонь охопив понад 15 гектарів території та знищив десятки будинків.

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися