Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Лісові пожежі охопили Харківщину: де працюють вогнеборці

08.09.2024 14:57
Лісова пожежа / Фото: ДСНС
Лісова пожежа / Фото: ДСНС

У Харківській області станом на 13:00 8 вересня рятувальники гасять масштабні лісові пожежі поблизу 6 населених пунктів.

Як пише «Слобідський край» з посиланням на пресслужбу ДСНС України в Харківській області, рятувальники ліквідують 8 лісових пожеж.

  • поблизу села Студенок Оскільксої громади Ізюмського лісгоспу горить ліс на площі 1650 га;
  • поблизу села Скрипаї Слобожанської громади у Скрипаївському та Задонецькому лісництвах горить ліс на площі понад 650 га;
  • поблизу села Малинівка Чугуєво-Бабчанського лісгоспу пожежа вирує на площі 9 га;
  • біля Борової у Борівському лісництві Куп'янського лісгоспу сталося 2 лісові пожежі на загальній площі 2 га;
  • поблизу села Богуславка Борівської громади в Сеньківському лісництві Куп'янського лісгоспу горить ліс на площі понад 2 га;
  • поблизу села Верхній Бишкин Первомайського лісництва горить хвойна підстилка на площі 5 га.

Рятувальники нагадують жителям Харківщини про необхідність дотримуватися правил пожежної безпеки у природних екосистемах та під час проведення господарських робіт на власних ділянках.

За інформацією рятувальників, під час гасіння пожежі поблизу села Студенок було чутно вибухи, що свідчить про детонацію та розліт ворожих вибухонебезпечних предметів. Сапери ДСНС активно працюють над розмінуванням лісів та населених пунктів Ізюмщини, де сталася масштабна пожежа.

Нагадаємо, 2 вересні на теренах Оскільської громади Ізюмського району спалахнула масштабна пожежа, яка охопила близько 1200 гектарів. Горять, зокрема, лісові насадження.

Унаслідок цієї пожежі у селі Студенок знищено понад 230 будинків та інших будівель, пошкоджено 1520 га лісового масиву в межах Харківської області. Постраждали 2 особи, у тому числі рятувальник ДСНС.

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися