Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

На харківську філармонію та Історичний музей чекає ще один апгрейд

07.02.2014 09:05
http://kharkov.comments.ua/
http://kharkov.comments.ua/
Там встановлять пандуси, спеціальні ліфти, туалети та кнопки виклику для людей з особливими потребами.

Як у ході відеоконференції повідомив директор Департаменту культури і туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов, за останні роки з бюджету області було виділено 100 тис. грн для того, щоб заклади культури регіону стали доступними для людей з особливими потребами. Зараз йде мова про те, щоб обладнати пандусами, кнопками виклику, спеціально облаштованими туалетами та ліфтами Харківський історичний музей та філармонію.

- Проект реконструкції Харківського історичного музею враховує оснащення найсучаснішими ліфтами для того, щоб інваліди-візочники могли без сторонньої допомоги відвідувати експозиції музею на всіх чотирьох поверхах. Через півтори року музей буде доступний для людей з особливими потребами, - заявив директор Історичного музею Володимир Цигульов.

Що стосується благоустрою філармонії, то за словами Дмитра Кузнєцова, проектно-кошторисна документація на будівництво закладу культури враховує всі питання, пов'язані із забезпеченням вільного доступу всіх категорій відвідувачів.

- Це не тільки вхідні групи, ліфти і спеціально обладнані санвузли, а й спеціальні місця в глядацькій залі. По закінченню будівництва ми отримаємо об'єкт культури навіть не всеукраїнського, а європейського рівня. І навіть у країнах Європи на пальцях можна перерахувати такі об'єкти. Дуже приємно, що Харків може собі це дозволити, - зауважив Дмитро Кузнєцов.

Олена Красько

Джерело: SLK
Автор:
Администратор сайта

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися