Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Ягідні десерти: готуємо пиріг з полуницею і сиром

15.06.2020 18:37
фото povar.ru
фото povar.ru
Цей літній і неймовірно ніжний пиріг із сирно-полуничною начинкою готувати нескладно. Замість полуниці можна додавати будь-які інші сезонні ягоди і експериментувати зі смаком.

Знадобляться:
борошно – 400 г,
кисломолочний сир – 500 г,
вершкове масло – 250 г,
яйце – 2 шт.,
цукор – 100 г,
розпушувач – 2 ч. л.,
ванілін – за смаком,
цук­рова пудра – за смаком,
крохмаль – 1 ст. л.

Вершкове масло розтопити на водяній бані. У мисці перемішати сир, яйця, цукор і розтоплене масло, додати просіяне борошно та розпушувач і замісити еластичне, в міру круте тісто. Відставити його вбік і зай­нятися начинкою. Збити сир, цукрову пудру і ванілін в однорідну масу. Взяти підходящу за розміром форму для випічки, змастити невеликою кількістю вершкового масла або застелити пергаментним папером. Відщипнути трохи тіста та прибрати убік, воно знадобиться для прикраси пирога. Викласти тісто в форму, прим’яти і сформувати бортики по краях. Як начинку розкласти спочатку сирну масу, потім – промиту і обсушену полуницю, видаливши у неї хвостики. Посипати крохмалем. З відкладеного тіста скачати довгі смужки і прикрасити ними верх майбутнього пирога.

Поставити його в розігріту до 180 градусів духовку і випікати протягом 30 хвилин до золотистого кольору. Готовність пирога можна перевірити дерев’яною паличкою або сірником. Дати охолонути і подавати на стіл.

Читайте також Рецепт дня: готуємо кабачкові оладки з кропом і щавлем

Автор:
Вероніка Добриня

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися