Ягідні десерти: готуємо пиріг з полуницею і сиром
Знадобляться:
борошно – 400 г,
кисломолочний сир – 500 г,
вершкове масло – 250 г,
яйце – 2 шт.,
цукор – 100 г,
розпушувач – 2 ч. л.,
ванілін – за смаком,
цукрова пудра – за смаком,
крохмаль – 1 ст. л.
Вершкове масло розтопити на водяній бані. У мисці перемішати сир, яйця, цукор і розтоплене масло, додати просіяне борошно та розпушувач і замісити еластичне, в міру круте тісто. Відставити його вбік і зайнятися начинкою. Збити сир, цукрову пудру і ванілін в однорідну масу. Взяти підходящу за розміром форму для випічки, змастити невеликою кількістю вершкового масла або застелити пергаментним папером. Відщипнути трохи тіста та прибрати убік, воно знадобиться для прикраси пирога. Викласти тісто в форму, прим’яти і сформувати бортики по краях. Як начинку розкласти спочатку сирну масу, потім – промиту і обсушену полуницю, видаливши у неї хвостики. Посипати крохмалем. З відкладеного тіста скачати довгі смужки і прикрасити ними верх майбутнього пирога.
Поставити його в розігріту до 180 градусів духовку і випікати протягом 30 хвилин до золотистого кольору. Готовність пирога можна перевірити дерев’яною паличкою або сірником. Дати охолонути і подавати на стіл.
Читайте також Рецепт дня: готуємо кабачкові оладки з кропом і щавлем