Хрін на нашому столі
Тож пропонуємо декілька рецептів простих і корисних страв з хроном.
Салат із хрону й помідорів
80 г хрону, 200 г помідорів, 100 г сметани, 20 г лимонного соку, 1 яйце, сіль.
Непошкоджені спілі помідори миють, видаляють плодоніжку й нарізують тонкими кружальцями. Викладають на таріль, поливають сумішшю сметани, лимонного соку й натертого на дрібній тертушці хрону. Подають, прикрашеним нарізаними крутими яйцями.
Салат із хрону, моркви і яблук
80 г хрону, 250 г моркви, 150 г яблук, 40 г сметани, 10 г цукру, сіль, лимонний сік.
Очищені хрін і моркву подрібнюють на дрібній тертушці, яблука — на грубій. Додають сметану, цукор, сіль, лимонний сік, перемішують. Подають прикрашеним яблуками.
Соус із хрону
100 г хрону, 100 г сметани, 200 г оцту, сіль.
Очищений і дрібно натертий хрін заливають оцтом, кип’ятять 20 хвилин, проціджують, додають сметану й перемішують.
Зимове меню: які продукти обрати для сніданків та рецепти страв
Як приготувати обід з цибулі: три рецепти для справжніх господарок
З різних видів пасти приготуємо різні смачні страви
Як приготувати печінку, щоб корисне було ще й смачним