Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Холодні перші страви: готуємо таратор на кефірі та суп з крабовими паличками

22.07.2020 18:15
фото mirpovara.ru
фото mirpovara.ru
Зазвичай улітку хочеться чогось легкого й холодного. Тому на зміну наваристим борщам і гарячим супам приходять холодні супчики.

Холодний суп таратор на кефірі

Знадобляться:
кефір – 1 л,
вода – 0,5 л,
огірки – 3 шт.,
часник – 3 зубчики,
волоські горіхи – 0,5 склянки,
кріп – кілька гілочок,
олія – 4 ст. л.,
сіль, чорний мелений перець – за смаком.

Огірки помити, горіхи потовкти. Якщо шкірка огірків жорстка, зрізати її, потім натерти огірки на грубій тертці або порізати дрібною соломкою. Кефір розмішати з добре охолодженою водою, додати подрібнений часник, подрібнені огірки, сіль і мелений перець за смаком, порізаний кріп і олію, ретельно перемішати. З подачею на стіл у кожну тарілку окремо покласти трохи товчених волоських горіхів.

Холодний суп з крабовими паличками


фото 1000.menu

Знадобляться:
кефір – 1 л,
крабові палички – 150–200 г,
огірки – 3 шт.,
яйця – 2 шт.,
кріп, петрушка – кілька гілочок,
зелена цибуля – кілька пер,
сіль – за смаком.

Яйця відварити й почистити, дрібно порізати. Крабові палички порізати кубиками, огірки помити, якщо потрібно, зрізати шкірку й натерти на грубій тертці, зелень і цибулю дрібно порізати. У каструлі змішати всі продукти, крім зелені, залити кефіром. З подачею на стіл зелень і цибулю можна насипати порційно в кожну тарілку, а можна додати відразу в каструлю.

Читайте також Ткемалі та аджика: пікантні соуси з червоної порічки на зиму

Автор:
Вероніка Добриня

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися