Холодні перші страви: готуємо таратор на кефірі та суп з крабовими паличками
Холодний суп таратор на кефірі
Знадобляться:
кефір – 1 л,
вода – 0,5 л,
огірки – 3 шт.,
часник – 3 зубчики,
волоські горіхи – 0,5 склянки,
кріп – кілька гілочок,
олія – 4 ст. л.,
сіль, чорний мелений перець – за смаком.
Огірки помити, горіхи потовкти. Якщо шкірка огірків жорстка, зрізати її, потім натерти огірки на грубій тертці або порізати дрібною соломкою. Кефір розмішати з добре охолодженою водою, додати подрібнений часник, подрібнені огірки, сіль і мелений перець за смаком, порізаний кріп і олію, ретельно перемішати. З подачею на стіл у кожну тарілку окремо покласти трохи товчених волоських горіхів.
Холодний суп з крабовими паличками
фото 1000.menu
Знадобляться:
кефір – 1 л,
крабові палички – 150–200 г,
огірки – 3 шт.,
яйця – 2 шт.,
кріп, петрушка – кілька гілочок,
зелена цибуля – кілька пер,
сіль – за смаком.
Яйця відварити й почистити, дрібно порізати. Крабові палички порізати кубиками, огірки помити, якщо потрібно, зрізати шкірку й натерти на грубій тертці, зелень і цибулю дрібно порізати. У каструлі змішати всі продукти, крім зелені, залити кефіром. З подачею на стіл зелень і цибулю можна насипати порційно в кожну тарілку, а можна додати відразу в каструлю.
Читайте також Ткемалі та аджика: пікантні соуси з червоної порічки на зиму
Холодні супи для спекотного літа: чотири рецепти з різних куточків світу
Що приготувати з гуманітарної тушонки: три перші страви
Цікаві страви з тушонки: як урізноманітнити «гуманітарне меню»
Готуємо смачні повсякденні страви — економно й раціонально