Випікаємо румунський пиріг з м’ясом
Знадобляться для тіста:
борошно пшеничне – 250 г,
сир кисломолочний знежирений – 250 г,
масло вершкове – 200 г,
сіль – 2 ч. л.;
для начинки:
фарш асорті – 500 г,
яйце куряче – 2 шт.,
сметана – 2 ст. л.,
масло топлене – 1 ст. л.,
цибуля ріпчаста – 1 шт.,
молоко – 50 мл,
зелень (будь-яка) – за смаком,
кунжут (за смаком), майоран (за смаком),
сіль, чорний мелений перець.
Тісто для пирога треба приготувати заздалегідь. Для цього змішати борошно з натертим на тертці холодним вершковим маслом, додати кисломолочний сир і сіль, перемішати в однорідну масу і поставити в холодильник на кілька годин (краще на ніч).
Приготувати начинку: нарізати цибулю маленькими кубиками, обсмажити її на топленому маслі, додати фарш, сіль та перець і обсмажувати разом на середньому вогні 10–15 хвилин. Перекласти в окрему миску. Як охолоне, додати туди ціле яйце та білок іншого яйця, сметану і все як слід перемішати. Потім потрібно поділити тісто на три нерівні частини (великий, середній і маленький шматочки).
Більшу частину розкачати в корж товщиною близько 0,5 см. Перенести акуратно на деко, застелене пергаментом. Розподілити начинку (можна посипати тісто зверху панірувальними сухарями, якщо начинка волога). Середній за розмірами шматок тіста розкачати і покласти його зверху начинки, защипуючи краї. Маленький шматок розкачати і нарізати на смужки.
Змастити верхню частину пирога яєчним жовтком, прикрасити смужками тіста, «малюючи» квадратики, і посипати квадратики через один кунжутом. Випікати до золотистого кольору в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 30–40 хвилин.
Читайте також Смачна випічка: готуємо сливовий тарт