Великодній рецепт: готуємо ліниву паску
Знадобляться:
яйця – 4 шт.,
дріжджі пресовані – 50 г,
молоко – 1 склянка (200 мл),
цукор – 1 склянка,
цукор ванільний – 1 пакетик,
сіль – 0,5 ч. л.,
цедра лимона або апельсина – 1 ч. л.,
вершкове масло – 100 г,
соняшникова олія – 2 ст. л.,
борошно – 4 склянки,
родзинки,
цукати – 100 г.
Для такої кількості інгредієнтів знадобляться три формочки по 14 см або дві по 18 см. Стінки формочок змастити вершковим маслом, на дно покласти кружальця з промасленого паперу для випічки. Просіяти в миску борошно. Розтопити вершкове масло, остудити його, щоб воно не було сильно гарячим, додати туди 2 ст. л. соняшникової олії. Розтерти яйця з цукром, ванільним цукром і сіллю. У теплому молоці розвести дріжджі. У яєчно-цукрову суміш вилити молоко з дріжджами і розтоплене вершкове масло.
Читайте також Рецепт на Великдень: готуємо паску «Духову»
Збити масу міксером або блендером. Додати просіяне борошно, ще раз перемішати міксером. Родзинки та цукати промити, обсушити, трохи посипати борошном, додати в тісто і перемішати ложкою. Підготовлені формочки поставити на деко. Розлити тісто в форми, накрити зверху рушником і залишити підходити на 3–4 години.
Коли тісто підніметься, поставити в розігріту до 180 градусів духовку на 30–40 хвилин (час приготування ще залежить від духовки). Якщо верх пасок припікається, накрити його фольгою хвилин через 15–20. Готові паски вийняти з духовки і охолодити на решітці, накривши рушником. Потім прикрасити зверху глазур’ю.
Рисовий пудинг: англійський гість на вашому столі
Готуємо три страви з абрикосів – і це не варення
Чи буде тепло на Великдень: прогноз погоди у Харківській області на 5 травня
На Великдень богослужіння проводитимуться у 254 храмах Харківщини