Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Варимо холодець з курки «Святковий»

03.01.2021 16:05
Холодець – традиційна страва будь-якого святкового столу. Цього разу давайте зваримо курячий холодець.

Знадобляться:
курячі крильця, стегна і гомілки – по 2 шт.,
курячі шийки – 3 шт.,
курячі лапи – 4 шт.,
ріпчаста цибуля – 1 шт.,
морква – 1 шт.,
лавровий лист – 1 шт.,
перець горошком (запашний і гострий) – за смаком,
сіль – за смаком,
часник (за бажанням) – 2–3 зубчики.

Курячі стегенця і крила ретельно промити, стегенця очистити від жиру і шкіри, щоб потім цей жир не знімати з бульйону. Дати полежати в холодній воді годину. Затим викласти м’ясо в каструлю разом з курячими лапами і шийками, залити холодною водою вище рівня м’яса на 5–10 см і поставити на помірний вогонь до закипання води. Ріпчасту цибулю і моркву почистити, для золотистого кольору бульйону цибулину можна варити в лушпинні. Додати овочі в бульйон. Знімати з бульйону піну в міру її утворення. Як тільки бульйон закипить, зменшити вогонь. Знімати жир краще, як тільки-но він утвориться, інакше готова страва буде вкрита білим шаром після охолодження. Варити м’ясо на слабкому вогні протягом приблизно чотирьох годин, аби бульйон не був мутним, за дві години до закінчення приготування додати лавровий лист, перець і сіль.

Читайте також Варимо холодець з індички

Як тільки м’ясо буде відокремлюватися від кісток, спробувати бульйон на сіль і вимкнути вогонь. Якщо довелося ще додати сіль, варити бульйон слід ще 2–3 хвилини. Моркву і цибулю прибрати з каструлі, а м’ясо викласти в глибоку тарілку. Сам бульйон ретельно процідити. Відокремити м’ясо від кісток і порізати його або ж розділити руками.

Читайте також Страва на свята: минтай з морквою і цибулею, запечений у духовці

Розкласти м’ясо в формочки або лоточки, в яких буде подаватися готова страва, або ж викласти в одну велику форму. Часник (за бажанням) очистити і нарізати тонкими скибочками, а ще можна подрібнити його за допомогою часникодавки. Змішати часник і м’ясо, моркву можна порізати кружальцями або зірочками і прикрасити нею майбутній холодець, можна також використовувати свіжу зелень за бажанням. Залити м’ясо гарячим бульйоном так, щоб він лише трохи прикрив продукти зверху. Дати йому остигнути і потім поставити в холодильник на 30 хвилин, коли перший шар застигне, дістати з холодильника і залити рештою бульйону. Знову поставити в холодильник до повного застигання. Холодець з куркою готовий, можно подавати на стіл.

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися