Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Варимо варення з абрикосів: густе без кісточок та класичне

17.07.2020 18:24
Сезон абрикосів уже розпочався, тому перевірте свій кулінарний записничок: якщо там немає рецептів варення з цих чудових янтарних плодів, то мерщій виправляйтеся.

Густе варення без кісточок

Знадобляться:
абрикоси – 1 кг,
цукор – 1 кг,
лимонна кислота – 0,5 ч. л.

Абрикоси промити, видалити кісточки. Узяти підходящий посуд, рядками викласти в нього абрикоси («ямочками» від кісточки вгору), пересипаючи кожен ряд цукром, та залишити на ніч. Потім поставити на вогонь, довести до кипіння та варити, постійно помішуючи, на повільному вогні, знімаючи піну, 30–40 хвилин. Додати лимонну кислоту і варити ще 5 хвилин.

Гаряче варення розкласти в чисті сухі банки, закатати, укутати та залишити до повного охолодження.

Класичне варення

Знадобляться:
абрикоси – 2 кг,
цукор – 1 кг,
вода – 1/2 склянки.

Абрикоси промити, просушити та видалити кісточки, розділити абрикоси на половинки. Скласти їх у посуд, засипати цукром, налити воду та поставити варитися на середньому вогні 20 хвилин, помішуючи. Потім відставити убік та дати охолонути. Знову поставити на вогонь та проварити ще 20 хвилин. Так треба повторити три рази, тоді варення буде густим.

Ще гарячим розлити в стерилізовані банки, закрутити кришками, укутати та дати охолонути. Потім прибрати для зберігання у темне місце.

Читайте також Літні лимонади: 5 кращих рецептів

Автор:
Вероніка Добриня

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися