Варення з ревеню з апельсином
Знадобляться:
ревінь – 500 г,
цукор – 600 г,
апельсин – 1 шт.
Почистити стебла ревеню від жорсткого шару і порізати на шматочки приблизно по 1 см у довжину. Викласти його у відповідну каструлю, засипати цукром, перемішати і дати постояти, щоб ревінь пустив сік. Підготувати апельсин – помити, зняти цедру, почистити фрукт від шкірки і порізати невеликими шматочками. Цедру і шматочки апельсина додати в каструлю до ревеню. Коли виділиться багато соку, поставити каструлю на сильний вогонь, довести до кипіння і варити, помішуючи, 1–2 хвилини. Прибрати з вогню, зняти пінку, дати трохи охолонути і знову проварити на маленькому вогні ще 10–15 хвилин. Можна розлити в стерилізовані банки для тривалого зберігання і закатати, а можна – у звичайну скляну тару і просто зберігати в холодильнику, а потім діставати і насолоджуватися смаком, як буде слушна нагода.
Читайте також: Сезонна страва: пиріжки з ревенем