Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Варення з недозрілої дині: використовуємо «залишки» баштану

29.09.2023 18:20
Фото: unian.ua
Фото: unian.ua

Прибрали з городу баштан, але частина динь виявилася не дуже солодкою? Не поспішайте викидати: з баштанної «некондиції» можна приготувати дещо смачненьке.

Недозрілу диню можна використати, приготувавши з неї смачне та запашне варення. 

Знадобляться:

  • 1 кг дині
  • 400 г цукру 
  • 1 ч. л. лимонної кислоти
  • вода

Очистіть диню від шкірки та насіння і наріжте невеликими кубиками. 

Щільно утрамбуйте диню в стерильні банки, залишивши трохи місця для сиропу. 

Залийте зверху окропом і дайте настоятися 10 хвилин. 

Злийте рідину в каструлю, додайте цукор, лимонну кислоту і доведіть до кипіння.

Зніміть з вогню і відразу ж залийте сиропом диню. 

Дайте постояти хвилин 10, знову злийте сироп, закип’ятіть і потім розлийте по банках. 

Закрутіть банки кришками, укутайте та залиште в теплі на добу, після чого приберіть у прохолодне місце для тривалого зберігання.

Цей спосіб заливання сиропом збереже не лише смак дині, а й усі поживні речовини. 

Раніше ми писали також, як приготувати варення з моркви на зиму .

Більше корисних порад дивіться на нашому сайті.

Автор:
Ірина Мнішек

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися