Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Варення з моркви на зиму: використовуємо «некондицію»

24.09.2023 10:20
Фото: remontu.com.ua
Фото: remontu.com.ua

Незабаром прийде час копати моркву, і навіть у досвідчених господарів у процесі утворюється брак. Начебто і гарна морквина, але там лопатою різонули, там не дуже добре «чуба» відірвали. Не сумуйте, є спосіб використати цю «некондицію» з користю: зварити варення з моркви на зиму.

Знадобляться: 

  • 1 кг моркви 
  • 1 апельсин
  • 5 суцвіть гвоздики
  • 900 г цукру
  • 100 мл води 


Натріть для варення моркву на середній тертці. 

Засипте цукром і залиште на ніч.

Наступного дня зніміть з апельсина цедру. Видаліть білий шар, наріжте апельсин шматочками. 

Влийте в моркву воду, доведіть до кипіння. Додайте апельсин та цедру. Варіть 30 хвилин.

Після цього приберіть з вогню та дайте охолонути. 

Повторно доведіть до кипіння та варіть ще 30 хвилин. Морква повинна бути м’якою та злегка прозорою.

Розкладіть у стерилізовані банки та закрутіть їх. Дайте охолонути.

А взимку відкривайте та куштуйте смачне варення з моркви.

Автор:
Ірина Мнішек

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися