Універсальний маринад: консервуємо просто, без зайвої клопотнечі
15.07.2019
08:00
Сезон заготівлі на зиму розпочався (молода морква, кабачки та й огірки вже просяться в банки), і господарки розшукують у своїх архівах рецепти овочевих маринадів.
Пропонуємо варіант, який годиться для будь-яких видів овочів і, головне, легко запам’ятовується, просто скажіть собі: «Маринуємо на один — два — три».
Тож на одну банку потрібно взяти 1 ложку солі, 2 ложки цукру і 3 ложки оцту. Яку ложку? На 3-літрову банку — столову; на 2-літрову — десертну; на 1-літрову — чайну.
Які спеції додавати? Гвоздику, лавровий лист, перець горошком — чорний і духмяний, часник, гіркий стручковий перець. Усе інше (нехай простять прихильники найточнішої рецептури!) — за смаком.
Консерви можна робити способом триразового заливання, а можна стерилізувати (тривалість, відповідно, 17, 14 і 10 хвилин).
Харківщина та Франція: поглиблення регіонального партнерства
05.10.2024
15:40
Інструктор 92-ї ОШБр отримав «Золотий хрест» Головнокомандувача
05.10.2024
14:46
Коли на Харківщині чекати дощів та похолодання: коментар синоптиків
04.10.2024
17:51
Які школи Харківської області стали найкращими у 2024 році: рейтинг
18.09.2024
18:13
Чи треба виїжджати взимку з Харкова – коментар влади
18.09.2024
12:20