Універсальний маринад: консервуємо просто, без зайвої клопотнечі
Пропонуємо варіант, який годиться для будь-яких видів овочів і, головне, легко запам’ятовується, просто скажіть собі: «Маринуємо на один — два — три».
Тож на одну банку потрібно взяти 1 ложку солі, 2 ложки цукру і 3 ложки оцту. Яку ложку? На 3-літрову банку — столову; на 2-літрову — десертну; на 1-літрову — чайну.
Які спеції додавати? Гвоздику, лавровий лист, перець горошком — чорний і духмяний, часник, гіркий стручковий перець. Усе інше (нехай простять прихильники найточнішої рецептури!) — за смаком.
Консерви можна робити способом триразового заливання, а можна стерилізувати (тривалість, відповідно, 17, 14 і 10 хвилин).
Квашена капуста: два осінні рецепти, які стануть вашими улюбленими
Овочеві суміші на зиму: закриваємо із залишків
Щоб малосольні огірки були хрумкі та пупирчасті: шість перевірених рецептів
Готуємо мариновану цибулю: корисну закуску в сезон застуд