Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Страви з кефіру, у яких зберігається його корисність

20.09.2019 08:00
Фото: agropolit.com
Фото: agropolit.com
Навіть найкорисніший продукт може набриднути, якщо постійно їсти його тільки у «чистому» вигляді.

Але з усім нам відомого вельмишановного кефіру можна приготувати страви, які збережуть усі його привабливі риси — адже при цьому не використовується термообробка. Пропонуємо вам два рецепти, які відповідають таким вимогам.

 

Коктейль з банана і кефіру

Фото: pokachtom.ru

Знадобляться: кефір — 400 мл, лимонний або апельсиновий джем — 2 ст. л., яйця—– 1 (жовток), банан — 1 шт.

Налити в блендер охолоджений кефір, додати джем і збити. Потім додати жовток, попередньо перемішаний виделкою, і ще раз збити. Банан порізати на невеликі шматочки. Вкинути їх у блендер до кефірної маси і остаточно збити коктейль. Він має вийти без грудочок банана і з хорошою «шапочкою». Відразу розлити по склянках і подавати на стіл.

 

Зелений часниковий соус на кефірі до курки

Фото: eda-land.ru

Знадобляться: кефір — 1 склянка, зелень (будь-яка, за смаком) — пучок, часник — 2 зубчики, сіль, чорний мелений перець — за смаком.

Зелень подрібнити, перекласти у глибоку миску. Часник пропустити через часникодавку, додати до зелені. Посолити й поперчити, налити кефір. Спочатку перемішати ложкою, а потім подрібнити блендером. Соус готовий. Він буди рідким і злегка пінитиметься. Коли наливатиметься на курку, рідка його складова стече, а на м’ясі залишиться подрібнена зелень з часником — і смачно, і красиво.

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися