Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Страва на вечерю: гуляш з яловичини з болгарським перцем і помідорами

22.09.2020 18:03
фото iamcook.ru
фото iamcook.ru
Смачний і ароматний м’ясний гуляш зі свіжими овочами, хоч на обід, хоч на вечерю.

Знадобляться:
яловичина – 1 кг,
картопля – 1 кг,
цибуля – 2 шт.,
болгарський перець – 3 шт.,
помідори – 3 шт.,
часник – 4 зубчики,
лавровий лист – 2–3 шт.,
паприка сушена червона – 1 ст. л.,
кмин – 0,5 ч. л.,
перець чорний горошком, сіль – за смаком,
соняшникова олія або жир – для смаження,
свіжа зелень – для подачі на стіл.

Яловичину промити, обсушити, видалити жилки і плівки, якщо є, і нарізати невеликими шматочками. Цибулю нарізати півкільцями, часник подрібнити. У болгарському перці вирізати насіння і плодоніжки, нарізати великими півкільцями. У помідорах зняти шкірку, обдавши їх окропом, і нарізати великими кубиками.

Картоплю очистити і нарізати великими шматками. У великій каструлі з товстими стінками нагріти олію або розтопити жир, обсмажити цибулю до золотистого кольору, висипати мелену паприку, додати шматочки м’яса і перемішати, так, щоб м’ясо було обвалене в паприці. Обсмажити м’ясо на невеликому вогні майже до готовності. Потім додати в каструлю лавровий лист, кмин, сіль, перець і подрібнений часник, залити все водою так, щоб вона покривала всі інгредієнти, і залишити тушкуватися під кришкою на повільному вогні на 30–40 хвилин.

Додати порізані болгарський перець, помідори і картоплю, влити воду, якщо потрібно (щоб вона покривала всі продукти), і готувати все разом ще 30 хвилин, щоб картопля і м’ясо стали м’якими. Подавати гуляш найкраще зі сметаною і порізаною дрібно зеленню.

Читайте також Рецепти консервації: готуємо грибну солянку з капустою на зиму

Автор:
Вероніка Добриня

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися