Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Страва на Новий рік: кролик у беконі з картоплею, запечений цілком

30.12.2020 18:17
фото iamcook.ru
фото iamcook.ru
Це саме святково-парадна страва – крім зовнішнього ефектного вигляду, виходить дуже смачною і соковитою, тим паче, відразу з гарніром. Та й готувати її доволі легко – поки кролик запікається, господиня може відпочити.

Знадобляться:
кролик – 1 шт.,
бекон – 340 г,
картопля – 2 кг,
соняшникова олія – 100 мл,
сіль (велика), чорний мелений перець – за смаком,
розмарин – 5 гілочок.

Картоплю почистити і порізати половинками або четвертинками, залежно від розміру. Одну-дві картоплини потрібно порізати плоскими скибочками, щоб на них потім можна було викласти кролика і він лежав на них рівно, не торкаючись дека. Перемішати порізану картоплю із соняшниковою олією, сіллю, перцем і травами. Цілого кролика помити, обсушити. Бекон порізати тонкими смужками. Покласти кролика на живіт і викласти зверху смужки бекону нахлистом, підгинаючи під живіт, лапки теж обгорнути беконом.

На деко викласти картоплю, підгорнувши під кролика плоскі скибочки. Зверху спинкою вгору викласти кролика в беконі. Запікати страву в розігрітій до 200 градусів духовці на середньому рівні приблизно одну годину. Після перших 30 хвилин запікання перемішати картоплю, але кролика не перевертати.

Після закінчення запікання вимкнути духовку і дати кролику та картоплі полежати ще приблизно 20–30 хвилин у закритій духовці – страва стане ще ніжнішою. Подаючи на стіл, полити картоплю і кроля соком, який виділився.

Читайте також Мужужі, або холодець по-грузинському

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися