Солодкий пиріг на День святого Валентина – рецепт для закоханих
Знадобляться:
борошно пшеничне – 175 г,
масло вершкове (холодне) – 60 г,
цукор – 100 г (60 г – у тісто, 40 г – у начинку),
яйце – 2 шт. (1 – в тісто, 1 жовток – у крем, 1 білок – для змазування пирога перед випічкою),
лимон – 1 шт. (натерти цедру в тісто),
вершки – 200 мл,
молоко – 50 мл,
крохмаль картопляний – 20 г,
ванілін – 1 пакетик,
конфітюр або густе варення (вишневе або полуничне) – 2 ст. л.
Вершкове масло розділити на кілька частин і в мисці або на столі перетерти руками з просіяним борошном, поки не вийде масляно-борошняна крихта. Зробити гірку, зверху в центрі – виїмку, вбити туди яйце, насипати цукор і натерту цедру лимона. Замісити однорідне, гладке тісто, скачати в кулю, загорнути в харчову плівку і покласти в холодильник на півгодини-годину.
Ще рецепт Смачна страва: пиріг-запіканка з тертої картоплі із сиром і часником
Приготувати крем: у каструлі збити жовток з цукром, білок відкласти. Додати просіяний крохмаль, влити частинами молоко і вершки, помішуючи, додати пакетик ваніліну і поставити варитися на маленький вогонь. Варити, помішуючи віночком, 5–10 хвилин, поки крем не загусне. Потім перелити готовий крем у велике плоске блюдо, накрити харчовою плівкою і дати охолонути до кімнатної температури. Холодне тісто розділити на дві частини, які потім розкачати в пласти.

Один пласт буде основою для пирога і по краях має бути трохи ширшим форми для випічки на 1 см. Другий пласт потрібен для того, щоб закрити пиріг, на ньому потрібно вирізати три маленьких сердечка за допомогою формочки або будь-яким зручним способом.
Форму для випічки змастити маслом, посипати борошном. Викласти в неї нижній пласт, оформити бортики, основу проколоти виделкою. Викласти зверху крем, розрівняти, на крем викласти варення. Накрити начинку другим пластом тіста, закріпити краї і поставити пиріг у холодильник на 30 хвилин. Потім змастити верх яєчним білком, який відкладався, і поставити в розігріту до 180 градусів духовку на 20–30 хвилин.
Ще рецепт Смачно до чаю: медовик зі сметанним кремом
Коли пиріг буде готовим, дати йому охолонути і посипати цукровою пудрою. За необхідності в сердечка можна ще додати трохи варення. Затим можна подавати на стіл.
Громади Харківщини долучилися до всеукраїнської ініціативи «Пиріг Незалежності» (фото, відео)
Близнюківська громада назвала переможницю фотоконкурсу на кращу паску
Як приготувати відмінне тісто: маленькі хитрощі для великого успіху
Готуємо гарбузовий кекс